Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Na Korzu postavljena prva cvjetna košara

1/2
Foto: Grad Varaždin
Možemo pohvaliti djelatnike Parkova koji su neprekidno radili, brinuli se i njegovali bilje da nam grad sad izgleda ovako uređen i ukrašen, rekao je gradonačelnik Ivan Čehok

Gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok i direktor gradske tvrtke Parkovi Alen Runac postavljanjem prve cvjetne košarice na varaždinskom Korzu simbolično su obilježili završetak prvog dijela proljetne sadnje i uređenja grada.

Zgrada sagrađena 1873. godine Obnavlja se glavna pozornica varaždinskog HNK-a

- Građani su se nakon izolacije i dužeg boravka u svojim domovima i kućama iznenadili da su cijelo ovo vrijeme radnici Parkova radili i uređivali grad. Grad stvarno lijepo izgleda i cvjetno je obnovljen, a košarice su samo završni dio tog prvog dijela uređenja koje će se i nastaviti. Igrala za dječja igrališta su nabavljena tako da ćemo krenuti i s tim te u sljedećih mjesec dana kompletirati onaj dio uređenja koji se odnosi na proljetno ljetnu sezonu. Svi zajedno možemo pohvaliti djelatnike Parkova koji su neprekidno radili, brinuli se i njegovali bilje da nam grad sad izgleda ovako uređen i ukrašen – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Alen Runac je rekao da su Parkovi nakon obrezivanja stabala i rušenja opasnog drveća krenuli sa sadnjom gredica i ljetnica po cijelom gradu:

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina izdao je ukupno 115 građevinskih dozvola Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo U Varaždinu se sve više gradi - sve veći broj građevinskih dozvola

- Zimski dio kojim smo ukrasili gredice je maknut i sad se zamjenjuje ljetnim, a ove će košarice ovdje biti gotovo šest mjeseci i bit će svakodnevno održavane. Istaknuo je da se djelatnici Parkova doista trude da grad lijepo izgleda i te za to dobivaju brojne pohvale.