Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Opatija

Na Ljetnoj pozornici Diana Krall i Eros Ramazzotti

Opatija
1/2
Slavna jazz pjevačica nastuput će 16. srpnja, a Talijan će koncert održati 15. kolovoza

Slavna kanadska jazz pjevačica i pijanistica Diana Krall nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji 16. srpnja, a 15. kolovoza će na toj lokaciji koncert održati još jedna svjetska zvijezda, Eros Ramazzotti, doznaje se iz Festivala Opatija.

Opatija u ožujku slavi 130 godina zdravstvenog turizma zdravstveni turizam kvarnera promovira se u njemačkoj Opatija u ožujku slavi 130 godina zdravstvenog turizma

Diana Krall je prvi koncert u Hrvatskoj održala još krajem devedesetih godina, a ovdje se uvijek rado vraća, kako sama ističe. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma i prodala ih u više od 15 milijuna primjeraka te je jedina jazz izvođačica koja je imala osam albuma na prvom mjestu Billboard Jazz Albums liste i osvojila je tri nagrade Grammy.

Počela je svirati s četiri godine, a s 15 je već nastupala u lokalnim restoranima. Kao tinejdžerka dobila je stipendiju za prestižni Berklee College of Music u Bostonu, a potom se seli u Los Angeles gdje upoznaje basista Raya Browna koji postaje njezin mentor. Uspješnu glazbenu karijeru počinje ozbiljnije graditi nakon izlaska prvog albuma u Kanadi 1993. godine. Njezin album "When I Look In Your Eyes" proveo je 52 tjedna na prvom mjestu Billboardove liste jazz albuma, a za njega je dobila dva Grammyja i nominaciju za album godine gdje je svrstana uz bok Santani, Dixie Chiksima, TLC i Backstreet Boysima. Sama nominacija bila je veliki uspjeh jer jazz albumi rijetko budu uvršteni u ovu prestižnu kategoriju, 
navodi Festival Opatija.

Djevojka s galebom u Opatiji OPATIJA Baby boom nakon podizanja naknade na minimalno 10.000 kuna

Svjetsku turneju počinje u travnju u SAD, a 16. srpnja će nastupiti na Ljetnoj pozornici u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija. Uz nju, svirat će Karriem Riggins na bubnjevima, Robert Hurst na kontrabasu, a kao poseban gost najavljen je Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar. 

Foto: Angelika Warmuth/DPA/PIXSELL

 Eros Ramazzotti nastupit će u Opatiji u sklopu svoje velike svjetske turneje na kojoj promovira posljednji album „Vita ce n'e“.

Godine 1982. izlazi njegov prvi singl „Ad un amico“, a dvije godine nakon toga prvi put je nastupio na festivalu Sanremo s pjesmom „Terra promessa“, koja ga je promovirala u europsku pjevačku zvijezdu. 1985. godine je na festivalu Sanremo osvojio šesto mjesto s pjesmom „Una storia importante“, a sljedeće godine pobjeđuje na tom festivalu s „Adesso tu“. Njegova popularnost u svijetu od tada raste sa svakim novim albumom.

Surađivao je s glazbenim velikanima poput Luciana Pavarottija, Andree Bocellija, Carlosa Santane, Tine Turner, Cher. 

Rumunjska kraljevska obitelj u Opatiji Kraljica Carmen Sylva bila je važna europska povijesna ličnost Kraljevska obitelj u Opatiji posjetila povijesno šetalište njihovih predaka Hrvatski muzej turizma primljen je u NEMO Opatijski muzej dobio prestižno stručno priznanje