Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U Vukovaru će se moći održavati atletska natjecanja po svjetskim standardima

Na mjestu gradskog stadiona gradi se atletski stadion od 3,1 milijun kuna

Gradski stadion u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Građanima će atletski stadion biti otvoren 24 sata dnevno 365 dana godišnje – rekao je gradonačelnik

Gradski stadion u Vukovaru u Ulici 204. Vukovarske brigade na kojem je dosad odigrano na tisuće utakmica, među kojima i one 1. HNL, odlazi u povijest. Na njegovom će mjestu biti izgrađen moderni atletski stadion s popratnim sadržajima za što je već potpisan i ugovor o izvođenju radova vrijedan 3,1 milijun kuna. Prema projektu stadion će biti pretvoren u atletski s atletskom stazom, dva pjeskolova za skok u dalj, zaletištem za skok u vis i s motkom kao i zaletištima za bacanje koplja, kugle i diska te stiplom – vodenom preprekom.

Vukovarska ada Vukovar Na vukovarskoj adi uživa se u druženju i kupanju u Dunavu

Govoreći o projektu, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako će završetkom radova grad dobiti atletski stadion koji će zadovoljavati norme za održavanje atletskih natjecanja po svjetskim standardima. Podsjetio je i na Strategiju razvoja sporta u gradu prema kojoj je, što se tiče sportskih aktivnosti, najvažnije osigurati zdrav razvoj naših najmlađih sugrađana poticanjem bavljenja sportom te razvijanja zdravih životnih navika.

– Jednako nam je važan i rekreativni sport građana. Drago nam je kad imamo vrhunske sportaše, no profesionalni sport ipak je u drugom planu. Stoga nam je ovaj objekt jako važan te smo ga i odlučili napraviti jer smo procijenili da gradu nedostaje sportski sadržaj upravo ovoga tipa, a koji će građanima biti otvoren 24 sata dnevno 365 dana godišnje. U gradu ima značajan broj šetača i trkača, a dovršetkom projekta imat će mjesto na kojemu će moći sigurno i ugodno upražnjavati svoje treninge i rekreaciju na ravnoj i fleksibilnoj površini, s gradskom rasvjetom i to u svim vremenskim uvjetima – rekao je Penava.

Partner Gradu Vukovaru na ovom projektu je Hrvatski atletski savez koji sufinancira izradu projektne dokumentacije kao i postavljanje završnog sloja atletske staze i nabavu opreme za borilišta. U realizaciju projekta uključio se i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji osigurava sredstva za provedbu ugovora. Prema riječima predsjednice Fonda Ljiljane Blažević planirana su sredstva od 3,5 milijuna kuna određena još 17. studenog prošle godine, ali je Grad Vukovar prethodno morao provesti opsežan i precizan posao javne nabave. Nakon provedbe navedenog projekta u planu je urediti i nogometno-atletski kompleks koji obuhvaća izgradnju klupskih svlačionica i prostorija, gradnju tribina, izgradnju ograde oko sportskoga kompleksa, gradnju parkirališta, pješačkih staza, javne rasvjete i krajobraznog uređenja za što su osigurana sredstva u Intervencijskome planu grada Vukovara u iznosu od 4 milijuna kuna.

Nikola Mažar Središnji ured Stambeno zbrinute tri obitelji u Vukovaru