Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Održan 22. Biograd Boat Show

Na najvećem sajmu plovila u srednjoj Europi 240 izlagača

Biograd Boat Show poznat je po gostoljubivoj atmosferi jer Biograd jedinstveno živi uz ovaj događaj s izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, čiji je zlatni član
Foto: Zadarska županija
Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima ove je godine jamčila sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

Od 21. do 25. listopada svoja vrata izlagačima i posjetiteljima otvorio je 22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., te uspio i ove godine održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.

VIII. Rimski dani održavaju se 4. srpnja Posjetitelje čeka raznovrstan program – škola jahanja, razne radionice, sajam, film, koncert

Nautički turizam junak

Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi ove godine organizatori su potvrdili s 240 izlagača i gotovo izjednačenim lanjskim rekordnim brojem plovila. Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj s izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji su zlatni član.

Biograd B2B, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a ove godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima ove je godine jamčila sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

– Epidemija koronavirusa je zadala težak udarac našoj najjačoj gospodarskoj grani, turizmu. No, kako se kaže da je svaka kriza prilika, a i na muci se poznaju junaci, upravo je nautički turizam ove sezone bio taj junak. Zadarska županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu, a ove sezone statistički podaci s područja turizma na zadarskome području nisu uopće bili loši, svim očekivanjima unatoč, upravo zbog nautičara. Nautički turizam, govorimo to već godinama, vrlo je poželjan oblik turizma jer su nautičari gosti koji uglavnom imaju visoke prihode te znaju i žele uživati, traže kvalitetu i raznolikost sadržaja. Zato je jako važno da naše marine budu visoke kvalitete te da poštivanje zaštite okoliša u njima bude na najvišoj mogućoj razini, poput Marine Kornati u kojoj se godinama održava Biograd Boat Show – izjavio je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Okupila se 53 izlagača 13. PO REDU Održan etno sajam, okupila se 53 izlagača

Održan kontinuitet

Zahvaljujući podršci nadležnih Ministarstava, Zadarske županije i Grada Biograda na Moru, te nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., i u 2020. je održan kontinuitet biogradskog nautičkog sajma, koji je od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentnijeg i najkvalitetnijeg segmenta hrvatske turističke ponude.