Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Suradnja

Na okupu više od 120 poduzetnika iz triju zemalja

Foto: Osječko-baranjska županija
Gospodarski forum otvorio je Zoltan Madáras, župan županije Baranya, a istaknuo je kako su zajednički izazovi u gospodarstvu ujedno i prilika za zajednički napredak triju država

U Pečuhu je održan gospodarski forum na kojem su sudjelovali predstavnici političkog života Mađarske, Bosne i Hercegovine Hrvatske te više od 120 gospodarstvenika triju zemalja. Riječ je o drugom trilateralnom susretu, prvi je održan krajem prošle godine u Sarajevu, na kojem gospodarstvenici imaju priliku uspostaviti kontakte te ostvariti međusobnu suradnju.

računala Prekvalifikacija Za računalne operatere obučilo se 15 nezaposlenih

– Pohvaljujem inicijativu župana Madarasa za uspostavljanje prekogranične gospodarske suradnje ne samo među županijama kao nositeljima administrativnih ovlasti nego i gospodarstvenicima. Time se pridonosi osnaživanju izvoznih potencijala poduzetnika naše županije – rekao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Gospodarski forum otvorio je Zoltan Madáras, župan županije Baranya, a istaknuo je kako su zajednički izazovi u gospodarstvu ujedno i prilika za zajednički napredak triju država.

Najviši iznos kredita koji će Županija subvencionirati je 500.000 kuna, no stambeni kredit može biti i veći, ali razliku će financirati korisnik kredita Nova demografska mjera za zaustavljanje iseljavanja Županija će sufinancirati kamate na stambene kredite