Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Studijsko putovanje

Na otoku Krku skupljali dobra iskustva o iznajmljivanju

Turistička zajednica Sv. Filipa i Jakova
Foto: Turistička zajednica Sv. Filip i Jakov
Putovanje je za privatne iznajmljivače obiteljskog smještaja organizirala Turistička zajednica Sv. Filipa i Jakova

Studijsko putovanje na otok Krk organizirala je Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov za privatne iznajmljivače obiteljskog smještaja sa svojeg područja.

Kuća poduzetništva Prvi biogradski poduzetnički inkubator Kuća poduzetništva izgradit će se do ljeta 2019. godine

Ovim putovanjem nastavljena je njihova edukacija s primjerima dobre prakse u pokretanju novih ideja. – Krenuli smo s organizacijom ovakvih edukativnih putovanja prije dvije godine u suradnji s općinom Sv. Filip i Jakov. Najprije smo išli u Sloveniju, a nakon toga u Poreč i Istru gdje su naši iznajmljivači sudjelovali na 4. Forumu obiteljskog smještaja Istarske županije. Interes za ovakav oblik edukacije je sve veći, pa ćemo sa studijskim putovanjima nastaviti i ubuduće – istaknula je Klara Eškinja Glavan, direktorica TZ Sv. Filip i Jakov.

Na Krku su se upoznali s primjerima dobre prakse u razvoju obiteljskog mikropoduzetništva u turizmu. Iznajmljivači iz Sv. Filipa i Jakova obišli su Omišalj, Njivice i Malinsku, posjetili Kuću krčkog pršuta, obišli hotele, privatne pansione i obiteljska gospodarstva. U Baškoj su razgledali kompleks samostana sv. Lucije, a u gradu Krku staru gradsku jezgru i tematski ugostiteljski objekt koji je ujedno i arheološko nalazište i galerija.

– Oduševljena sam putovanjem i zahvalna organizatorima i našim domaćinima na otoku Krku koji su odvojili dragocjeno vrijeme za nas i strpljivo nam prenijeli svoja iskustva. Ovo putovanje bilo mi je korisno jer sam bogatija za nove ideje koje ću nastojati u svojem obiteljskom smještaju realizirati – rekla je sudionica Mara Baričić.

Božidar Longin Otvoreni proračun Ulaganje u obrazovanje prioritet Zadarske županije