Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekt EU

Na projektu "Zaposlena" posao dobile još 23 žene

Foto: Grad Slavonski Brod
U projekt je uključeno ukupno 85 žena koji se brinu za 518 starih i nemoćnih osoba na području Slavonskoga Broda

Budući da je provođenje projekta „Zaposlena“ pozitivno zaživio u Slavonskom Brodu te s obzirom na postojanje potrebe za pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama na području grada, Grad Slavonski Brod je dodatno zaposlio 23 žene koje će se brinuti o još 138 građana koji pripadaju posebno osjetljivoj i potrebitoj skupini.

Raspisan novi natječaj Grad nudi svoje zemljište mladim obiteljima za gradnju kuće

Tako je sada u projekt uključeno ukupno 85 žena koji se brinu za 518 starih i nemoćnih osoba na području Slavonskoga Broda.

Cilj ovog projekta je ublažiti rizik od siromaštva kao rezultata nezaposlenosti za nezaposlene žene kojima prijeti socijalna isključenost te pad razine kvalitete života kroz njihovo osposobljavanje i angažman u pružanju podrške u svakodnevnom životu. Tako se zapošljavanje odnosi na žene s najviše srednjom školskom spremom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na one starije od 50 godina, za žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji.

Slavonski Brod Obnavlja su kuća u kojoj je Ivana Brlić-Mažuranić napisala svoje najpoznatije bajke

Projekt „Zaposlena“ provodi se u okviru instrumenta „Zaželi - Program zapošljavanja žena“. Grad Slavonski Brod je nositelj projekta, a projektni partneri Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativna udruga Obraduj sebe i druge. Ukupna vrijednost projekta je 9,947.797,60 kuna, a sav iznos financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.