Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Primorsko-goranska županija

Na Rabu otvorena dograđena trajektna luka Mišnjak

Foto: Primorsko-goranska županija
Riječ je o izvršenim radovima podizanja obale, gradnje triju utvrdica i dogradnje platoa s dvije rampe, vrijednim gotovo 19 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelj ŽLU Rab Nenad Debelić otvorili su dograđenu trajektnu luku Mišnjak na otoku Rabu. Riječ je o izvršenim radovima podizanja obale, gradnje triju utvrdica i dogradnje platoa s dvije rampe, vrijednim gotovo 19 milijuna kuna. Sufinancirani su sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (14,5 milijuna kn), Primorsko-goranske županije (više od tri milijuna kn) te Županijske lučke uprave Rab (oko 1,5 milijun kn).

Umjetnost dobrobiti Tradicionalna berba lavande u terapijske svrhe

- Ovo otvorenje samo je jedna od investicija koje su u punom zamahu duž cijele Primorsko-goranske županije. Samo u protekle dvije godine realizirano je više od 217 milijuna kuna investicija u luke i lučice, a sve je to omogućeno dobrom suradnjom s Ministarstvom mora i jedinicama lokalne samouprave. Ove godine obilježavamo 20 godina ovakvog sustava upravljanja pomorskim dobrom koji je organiziran kroz naših osam lučkih uprava. U međuvremenu smo kroz takav sustav rasli, razvijali se kadrovski i financijski. S početnim prohodom od pet milijuna kuna danas raspolažemo s oko 70 milijuna kuna i sav prihod koji se na pomorskom dobru ostvari vraća se kroz održavanje, dogradnju i uređenje - rekla je zamjenica Medarić.  

Zadovoljstvo uspješnom realizacijom ove važne investicije iskazao je i ministar Butković te rekao kako to nije jedini projekt na Rabu, jer s 13 milijuna kuna sudjeluju i u uređenju luke Melak u Loparu.

Humanitarna akcija "Sve za našu djecu 2019" Udruge Riječko srce Humanitarna akcija za uređenje senzorne sobe djeci s downovim sindromom

- Kako je zamjenica Medarić rekla da se trenutačno provode veliki infrastrukturni projekti u Primorsko-goranskoj županiji, tako se isto ulaže i u cijeloj Hrvatskoj što ja sa radošću zovem „renesansom  hrvatske obale“ jer se nikada do sada nije toliko ulagalo u jednom kratkom periodu - rekao je Butković najavivši u srpnju i potpise još devet ugovora za europsko financiranje od čega su dva u Primorsko-goranskoj županiji, luka Mrtvaška na otoku Lošinju i luka Baška.

Otvorenju su prisustvovali i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić, pročelnica UO za pomorstvo dobro, promet i veze Nada Milošević, ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović, lučki kapetan Darko Glažar, direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić, predstavnici županijskih institucija i lučkih uprava kao i brojni drugi gosti.

turizam Prvi sastanak partnera na projektu 'ARCA ADRIATICA' - zaštite pomorske baštine Jadrana