Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

Na Školskom sportskom danu okupilo se 800 učenica i učenika

Školski sportski dan
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Dodijeljena su priznanja i nagrade najuspješnijim učenicama i učenicima sportašima te školskim sportskim društvima i sudionicima sportske škole

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije organizirao Školski sportski savez SMŽ-a, okupio je u Sisku oko 800 djece s područja cijele županije. Program Školskog sportskog dana započeo je dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijim učenicama i učenicima sportašima te školskim sportskim društvima u Strukovnoj školi Sisak, a programu je nazočio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

– Drago nam je da u ime Sisačko-moslavačke županije možemo pred kraj ove školske godine ugostiti, pozdraviti i dati priznanje svim učenicima koje su ostvarili rezultate na području naše županije i na državnim natjecanjima u školskom sportu. Ponosni smo na naše učenice i učenike koji rado pristupaju svim školskim natjecanjima. Županija nastoji osigurati kvalitetne uvjete za bavljenje sportom što se tiče školskih terena i dvorana te ćemo to činiti i dalje – izjavio je zamjenik Jurić pritom čestitajući svim učenicima na ostvarenim uspjesima.

Potvrda truda i rada

Priznanja dodijeljena učenicima potvrda su njihova rada, truda i sportskog zalaganja koje uvijek prate izvrsni rezultati i uspjeh, ali isto tako to je poticaj ostalim učenicima da se uključe u sportske aktivnosti. Da se uporni rad i treniranje isplate, potvrdila je i Inja Dragočajac, kapetanica ekipe ŽRK-a Novska koje su ove školske godine osvojile zlatno odličje na državnom natjecanju u rukometu.

– Jako smo sretne jer nije baš svakodnevna vijest da jedan klub iz malenog mjesta osvoji državno natjecanje. Trudimo se, mnogo treniramo i zadovoljne smo svojim rezultatima – rekla je Dragočajac.

Nakon dodjele priznanja druženje učenica i učenika uz razne sportske aktivnosti nastavljeno je na kupalištu Zibel, gdje su ujedno podijeljene i medalje svim sudionicima Univerzalne sportske škole.

Aktivno više od 6000 djece

Učenice i učenici iz Sisačko-moslavačke županije kontinuirano ostvaruju izvrsne rezultate na školskim sportskim natjecanjima, a samo u ovoj školskoj godini u svim natjecanjima sudjelovalo je njih više od 4000.

– Kada kažemo 4000 sportaša, to se odnosi samo na one koji sudjeluju u natjecanjima. U svim ostalim programima, kao što su Univerzalna sportska škola, vježbaonica, Vrtim zdravi film, Sportski praznici, sudjeluje više od 6000 naših učenika – rekao je Josip Šimunović, predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ-a.

Uskoro počinju i Školski sportski praznici koje već četvrti put organizira Školski sportski savez s ciljem uključivanja što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti pod stručnim vodstvom kineziologa, a posljednjih godina sve je veći interes učenika za ovakav oblik aktivnosti.

storyeditor/2024-06-17/DSC_9437.JPG Sportske igre hrvatskih branitelja u Topuskom U natjecanjima sudjelovali predstavnici 23 udruge storyeditor/2024-06-14/DSC_8188.JPG Povijesni uspjeh Rukometnog kluba Sisak Župan Ivan Celjak primio je zlatne sisačke rukometaše storyeditor/2024-06-10/smz_b_slager_nagrade_zupanije.JPG Proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije Na sjednici Skupštine uručene nagrade i priznanja