Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 5339 pregleda
Najava iz PU karlovačke

Na ulice se vraćaju kvartovski policajci, građani im se obraćaju s povjerenjem

Policajac, policija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Policija na taj način iz prve ruke dobije kvalitetne informacije na temelju kojih možemo suzbiti neka djelovanja i moguće posljedice - pojasnio je načelnik Josip Ćelić

Na proslavi Dana policije, kada je nagradio sedam svojih kolega za uspješan rad, Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke najavio je da će karlovačkim gradskim kvartovima i ulicama ponovno šetati kvartovski policajci. Njihova prisutnost u gradu, smatra Ćelić, doprinos je prevenciji raznih prekršaja.

- I rezultati analize projekta kvartovskih policajaca Ravnateljstva pokazali su da je to izuzetno dobar pristup. Na taj način stanovnici upoznaju policajca kojemu s povjerenjem mogu povjeriti neki problem, a policija na taj način iz prve ruke dobije kvalitetne informacije na temelju kojih možemo suzbiti neka djelovanja i moguće posljedice - pojasnio je načelnik Josip Ćelić koji će inzistirati da se policija više bavi uzrocima, a ne samo posljedicama neki djelovanja. Stoga smatra važnim i rad u Vijeću za prevenciju koje je prvo u Hrvatskoj donijelo zabranu konzumiranja alkohola u javnosti za maloljetnike.