Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
garešnica

Na zgradi u Nazorovoj u tijeku je izmjena krovišta

Foto: Grad Garešnica
Ukupna vrijednost obnove je 4.603.163 kune, a Europska unija sufinancira ga sa čak 60 posto

Nastavljeni su građevinski radovi na nekadašnjoj općinskoj zgradi u Nazorovoj ulici. Ta je zgrada u prvoj fazi obnove dobila novu vanjsku stolariju, fasadu, grijanje i rasvjetu, a sada je u tijeku izmjena krovišta koje će se "preletvati" i "predaskati", a potom dobiti novi crijep.

U ČAZMI Na ornitološkim radionicama upoznavali životinjski svijet

Radove financira Grad Garešnica, a obnovom će se ta zgrada kvalitetno urediti i zaštititi od propadanja te zaposlenicima svih državnih i javnih službi koje su u njoj smještene osigurati primjerene uvjete rada. Kako doznajemo od gradonačelnika Josipa Bilandžije, nakon obnove krovišta u planu je i obnova sanitarnog čvora u toj zgradi, a taj se posao planira najranije za jesen.

Uz općinski sud, županijske urede, poreznu upravu, katastar i državni inspektorat u toj se zgradi nalaze i dvorana za vjenčanja te gradska vijećnica, a njihove usluge koriste svi građani s područja grada Garešnice i šire, tako da je svako ulaganje u zgradu potpuno opravdano. Projekt se provodi s ciljem smanjenja potrošnje energije u zgradama javnog sektora, a nositelj projekta je Grad Garešnica. Ukupna vrijednost obnove je 4.603.163 kune, a Europska unija sufinancira ga sa čak 60 posto, točnije s 2.583.924 kune.

gradonačelnik predstavio je rješenje Brza cesta prema Bjelovaru treba biti završena do 2023. godine

Provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.– 2020., a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt potpisan je između Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Garešnice kao nositelja