Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
U ČAZMI

Na ornitološkim radionicama upoznavali životinjski svijet

Foto: Grad Čazma
Djeca su na radionicama učila o životinjama čazmanskog kraja

Teniski tereni novost su u Čazmi pa se tako odnedavno mogu koristiti u bilo koje doba dana. Tereni su obnovljeni, uređeni i stavljeni u funkciju za sve koji rekreativno igraju tenis, ali, naravno, i za one ozbiljnije tenisače.

MEĐU NJIMA I OLIMPIJCI Priznanja najboljim sportašima za izvrsne rezultate u izazovnoj godini

Postavljena rasvjeta omogućuje igranje i nakon što padne mrak, a upravo je to samo jedna od stvari koje su unaprijedile teniske terene u Čazmi. Inače, tereni u Čazmi dio su sportskih terena u vlasništvu Grada Čazme. U obnovu je uloženo oko 80 tisuća kuna, a financirana je iz proračuna Grada Čazme i Sportske zajednice Grada Čazme.

Nakon razdoblja karantene i koronavirusa, to je u Čazmi dočekano s veseljem, ali nije to jedina stvar koja će ljudima omogućiti boravak vani. Naime, u Osnovnoj školi Čazma u sklopu najvećeg čazmanskog projekta "Čazma Natura" provedene su ornitološke radionice koje su bile prigoda da djeca pobliže i osobno upoznaju životinjski svijet čazmanskoga kraja.

DAN NACIONALNIH MANJINA ŽUPANIJE Božo Galić: Nacionalne manjine su naše bogatstvo

– Naše ornitološke radionice polako završavaju. Na svakoj smo radionici naučili nešto novo, družili se s neobičnim gostima i ojačali ljubav prema pticama. Rukice u zraku i izrazi lica sve kazuju – poručila je učiteljica biologije u OŠ Čazma, Ivana Gračanac Moguš.

#ČazmaNatura za našu djecu – upoznavanje svojega kraja i poticanje ljubavi prema prirodi i svim živim bićima jedna je od bitnih odrednica projekta Grada Čazme – Čazma Natura.