Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
DAN NACIONALNIH MANJINA ŽUPANIJE

Božo Galić: Nacionalne manjine su naše bogatstvo

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Župan Galić dobio je povelju za doprinos društvenom i kulturnom životu pripadnika nacionalnih manjina

U povodu Dana nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije u Palači Srijem održana je Svečana sjednica Koordinacije vijeća nacionalnih manjina Županije. Tom prigodom predsjednik Koordinacije Svetislav Mikerević dodijelio je županu Boži Galiću Povelju za sveukupan doprinos i izuzetnu suradnju u području društvenog i kulturnog života pripadnika nacionalnih manjina.

Online sastanak čelnika dviju regija Nastavlja se suradnja Vukovarskosrijemske županije i Velikopoljske regije

– Zahvaljujem na dodijeljenoj Povelji i uzornoj suradnji Koordinaciji koja je uvijek dobro radila za vrijeme mog mandata. Prihvaćali smo jedni druge i unatoč tome što smo ponekad imali različita razmišljanja uvijek smo pronalazili rješenje. Nacionalne manjine su naše bogatstvo te čuvanjem svoje tradicije i kulture daju svoj doprinos razvoju Županije i Hrvatske.

Taj odnos i zajedništvo koje smo sačuvali u teškim, ratnim godinama, treba biti okosnica suradnje i u miru – rekao je Galić. Plaketu za izuzetnu suradnju u području društvenog i kulturnog života pripadnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije primili su zamjenik župana Đorđe Čurčić te tajnica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije u mirovini Jadranka Golubić.

NIJE BILO PRIGOVORA NA REZULTATE IZBORA Posavec: "Pred nama su veliki izazovi"

Predsjednik srpske nacionalne manjine Svetislav Mikerević rekao je kako su donijeli odluku da iskažu zahvalnost ljudima koji su proteklih 20 godina bili uz programe i planove manjina i podržavali suradnju. Kazao je i kako je uz pojedine poteškoće u radu suradnja sa svim predstavnicima nacionalnih manjina bila dobra.