Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
VIRSKI BOĆARI PRETRPJELI PRVI PORAZ U NOVOJ SEZONI DRUGE HBL U ŽUPANIJSKOM DERBIJU

Na zogovima Crvenih kuća slušao se tužni bluz

Foto: Općina Vir
Neizvjesnosti u završnici nije bilo jer su u završnim susretima zadarski boćari indisponiranim Viranima ostavili samo mrvice

– U velikom županijskom boćarskom derbiju Druge HBL boćari Vira nisu uspjeli kao domaćini nadigrati Crvene kuće na njihovom boćalištu u Zadru, a konačnih 13:11 za zadarsku momčad pokazuje kako je neizvjesnost oko pobjednika trajala do treće ruke u susretu u koju su Bluzeri ušli s vodstvom od dva boda.

Vir Otok Vir potvrdio da je ovogodišnji hrvatski turistički prvak Šampionska turistička sezona Vira nastavlja se, u listopadu ostvareno više noćenja nego prošle godine

No, neizvjesnosti u završnici nije bilo jer su u završnim susretima zadarski boćari indisponiranim Viranima ostavili samo mrvice. Jedine bodove u trećoj ruci svojoj je momčadi donio Darko Bašić u pojedincu, ali je to bio preskromno za momčad koja je željela pobjedu. Skromno i za Bašića koji je prethodno izgubio u preciznom izbijanju te osvojio mršavi bod u krugu. U oba susreta odlučivala je jedna boća – izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

– Kriv sam, ja sam zeznuo – neutješna je bila prva virska i tužna bluzerska violina. Bašić nije odigrao koncentrirano i odlučno pa je preuzeo odgovornost. S druge strane, Ante Nemarić nije zakazao, ali je još daleko od pravog izdanja. Dobio je utakmicu u paru, potom je trijumfirao u brzinskom i štafetnom izbijanju.

Vir DRUGA SEZONA POSVEĆENA EKONOMIJI Vir u serijalu “Opstanak” Dubravka Merlića

– Dobio sam neke susrete, ali nisam zadovoljan. Moram biti bolji u brzinskom izbijanju, no kada se pobijedi, nije toliko ni bitno koliko je napravljeno – govori mladi reprezentativac Hrvatske koji se nešto ranije u Rijeci pripremao za Europsko prvenstvo. Vir je tako nakon 3. kola ostao na dvije pobjede iz tri utakmice, što je zadovoljavajući učinak s obzirom na zahtjevan raspored na početku nove sezone.

– Virani se nisu osladili bodovima, ali su boćari obje momčadi guštali nakon utakmice. Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i boćar Vira prof. dr. sc. Silvio Bašić, dr. med., počastio ih je domaćim pršutom, a za večeru se pobrinuo virsko-lički kuhar Zdravko Kordić spremivši paštu s fažolom – izvijestili su s Vira.