Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
GRAD PAZIN SE PRIKLJUČIO

Nacionalna kampanja kolektivne sadnje drveća „Zasadi drvo ne budi Panj“

1/2
Foto: Grad Pazin
Iz Grada ističu da uz redovne aktivnosti održavanja zelenih površina u proljetnom i jesenskom periodu ova akcija predstavlja dodatni iskorak Grada u vidu zaštite i očuvanja ekosustava jer stabla privlače brojne ptice, važne kukce i druge divlje životinje, smanjuju temperaturu zraka, pročišćavaju zrak i proizvode kisik, itd

Grad Pazin priključio se nacionalnoj kampanji kolektivne sadnje drveća „Zasadi drvo ne budi Panj“ koja će se odvijati od  25. do 27. listopada 2019. diljem lijepe naše, u cilju ozelenjivanja gradskih životnih sredina i poticanja brige za okoliš. Inicijativu je preko Facebook pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar s idejom da svatko od nas može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

NP Krka Treći Green Eye Tri dana festivala o zaštiti okoliša posvećeno je vodi

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je ova hvalevrijedna inicijativa podsjetnik svima nama na važnost aktivnih i odgovornih pojedinaca u ekološki osviještenoj zajednici te pozvao sve zainteresirane građane da im se pridruže u sadnji i da svi zajedno učine Pazin zelenijim i kvalitetnijim za život.

Iz Grada ističu da uz redovne aktivnosti održavanja zelenih površina u proljetnom i jesenskom periodu ova akcija predstavlja dodatni iskorak Grada u vidu zaštite i očuvanja ekosustava jer stabla privlače brojne ptice, važne kukce i druge divlje životinje, smanjuju temperaturu zraka, pročišćavaju zrak i proizvode kisik, itd.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Održano korisno predavanje: Prijevare osoba u „zlatnim godinama“

U Pazinu sadit će se organizirano na dvije lokacije u petak 25. listopada. U „gornjem“ dječjem vrtiću „Olga Ban“  te u bivšoj vojarni kod Društva naša djeca od 10 do 12 sati zasadit će se stabla lipe dok u vremenu od 11 do 15 sati sadit će se na dječjem igralištu na Stanciji Pataj (kod Etradexa) i to stabla ladonje. Uz stabla ladonje, na dječjem igralištu kod Etradexa učenici osnovne škole Vladimir Nazor Pazin posadit će dodatnih 30 stablašica doniranih od strane Hrvatskih Šuma.

Iz Grada dodaju kako će djelatnici komunalnog poduzeća Usluga d.o.o. Pazin bit na terenu od ranih jutarnjih sati kako bi pripremili teren za sadnju, iskopali rupe, te pomogli u sadnji i gnojidbi.