Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Gle, Krka!

Nacionalni park Krka za najmlađe na digitalnim kanalima

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Prva emisija, u trajanju od jednog školskog sata, objedinjuje više nastavnih predmeta i cjelina pa će najmlađi gledatelji kroz šetnju nacionalnim parkom moći savladati nova znanja iz područja prirode, kemije, povijesti i geografije iz svog doma

Iz Nacionalnog parka Krka za najmlađe su priredili su zanimljive, edukativne emisije "Gle, Krka!" koji će ih upoznati s prirodnim ljepotama tog parka.

Kreativna radionica: vrijedni članovi Udruge Mali princi oslikavali pisanice Tradicionalna uskrsna radionica Kreativna radionica: vrijedni članovi Udruge Mali princi oslikavali pisanice

Stručni djelatnici Nacionalnog parka "Krka" u svakoj će emisiji predstaviti dio bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka.

"Znate li što je to nacionalni park, a što sedra? Koji je jedini sisavac koji može letjeti? Što se krije u Oziđanoj pećini? Mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Naši simpatični junaci Miro, Maša i Dorian će uz pomoć stručnih djelatnika Nacionalnog parka Krka saznati odgovore na ta i mnoštvo drugih zanimljivih pitanja tijekom šetnje bajkovitim krajolicima Parka u očuvanoj prirodi", poručili su iz parka.

Prva emisija, u trajanju od jednog školskog sata, objedinjuje više nastavnih predmeta i cjelina pa će najmlađi gledatelji kroz šetnju nacionalnim parkom moći savladati nova znanja iz područja prirode, kemije, povijesti i geografije iz svog doma na: https://www.youtube.com/watch?v=oc0byE8MCko.

Školarci naučili što su katastrofa, krizne situacije, pandemija... Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj Školarci naučili što su katastrofa, krizne situacije, pandemija...

Javna ustanova Nacionalni park Krka veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, a upravo su djeca i mladi najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka i promjena u svojoj užoj i široj zajednici, proučili su iz parka.

Serijal edukativnih emisija "Gle, Krka!" od danas dostupan na YouTube kanalu.