Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Školarci naučili što su katastrofa, krizne situacije, pandemija...

Školarci naučili što su katastrofa, krizne situacije, pandemija...
Foto: Grad Sveta Nedelja
Program rada s mladima i volontiranje, prva pomoć, zaštita i promicanje zdravlja, socijalna skrb i krizne situacije tako su bili neki su od važnih stvari o kojima su učenici imali priliku čuti na predavanju.

Što su velika nesreća, katastrofa, poplava, potres, epidemija, pandemija, tehničko-tehnološke nesreće s opasnim tvarima i ekstremne vremenske pojave učili su učenici šestog razreda Osnovne škole Sveta Nedelja, i to povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

posjet karlovcu osnovnoškolaca iz vukovarsko-srijemske županije Školarci obišli Muzej Domovinskog rata

Dio je to predavanja o sustavu civilne zaštite koje je organizirao Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Djelovanje i rad sustava učenicima su pobliže pojasnili predstavnici vatrogastva s područja Svete Nedelje, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik te Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Samobor.

Da je Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje stručno, operativno i koordinativno tijelo za provođenje mjera i aktivnosti zaštite u velikim nesrećama i katastrofama, učenicima je objasnila zamjenica gradonačelnika, ujedno i načelnica Stožera Marija Hršak.

Medicinskoj školi Bjelovar dodijeljeno bespovratnih 30 milijuna kuna Škola će imati specijalizirane učionice, nove laboratorije i simulacijski centar

Na jednostavan i slikovit način približila je učenicima osnovne pojmove, značenja i djelovanja sustava i stožera civilne zaštite općenito i svetonedeljske civilne zaštite.

Učenici su kroz interaktivnu prezentaciju upoznati i s djelokrugom rada vatrogasaca te s najvažnijim postupcima u slučaju požara.

Primorsko-goranska županija Nakon škola, energetska obnova domova zdravlja

Upoznali su se i s djelovanjem i radom Crvenog križa. Program rada s mladima i volontiranje, prva pomoć, zaštita i promicanje zdravlja, socijalna skrb i krizne situacije tako su bili neki su od važnih stvari o kojima su učenici imali priliku čuti na predavanju.