Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Pozitivni trendovi

Nagrađene najuspješnije tvrtke u Vukovarsko-srijemskoj županiji

dodjela nagrada tvrtkama u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Foto: Branimir Bradarić
Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Vukovar i ove godine već tradicionalno dodijelila je priznanja najuspješnijim tvrtkama na području Vukovarsko-srijemske županije u 2015. godini

Odlukom HGK Zlatna plaketa za 2015. godinu dodijeljena je vinkovačkoj tvrtki Spačva d.d. Iločka tvrtka Triko d.d. proglašena je najboljom u kategoriji srednjih trgovačkih društava dok je Zlatna plaketa u kategoriji malih trgovačkih društava pripala tvrtki Vigus d.o.o. iz Vinkovaca.

Govoreći na svečanosti prilikom dodjele plaketa predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković rekla je kako na području najistočnije hrvatske županije počinju se osjećati pozitivni trendovi.

Porastao broj tvrtki za 10 posto

-Tijekom 2015. godine, u odnosu na godinu prije, porastao je broj tvrtki za 10 posto tako da je u prošloj godini bilo registrirano više od 1.500 tvrtki. Pred gospodarstvom županije su velike prilike za napredak. Na raspolaganju nam je 10,5 milijardi eura iz EU fondova, a poznato je i da je Vlada predvidjela za Slavoniju 2,5 milijarde eura - rekla je Ivanković.

Govoreći o rezultatima županijskog gospodarstva Ivanković je rekla kako je ono u protekloj godini ostvarilo ukupne prihode od preko 13 milijardi kuna. Radi se o povećanju od 14,15 posto u odnosu na 2014. godinu. Bilježi se i rast ukupnih rashoda za 10,47 posto dok je broj zaposlenih u tvrtkama povećan za 10 posto na 16.292 zaposlenih. Službeni podaci HGK kažu i kako je tijekom 2015. godine, na području županije, registrirano 251 novih tvrtki ili 10 posto više u odnosu na 2014. godinu. U 2015. godini ugašeno je 101 tvrtka što je za 70 posto manje nego 2014. godine. Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja za kontinuitet rada. Ta priznanja pripala su tvrtkama Borovo, za 875 godina rada, Spačva (60), Vinkovački vodovod i kanalizacija (45) i Ciglani iz Županje (40).