Izbornik
Naslovnica Županije
Bogat program proslave Dana grada Kutine

Nagrade Dragutinu Papiću, Eleni Pazman i filmskoj družini OŠ Stjepana Kefelje

1/2
Foto: Grad Kutina
U sklopu proslave Dana grada 9. studenog će nastupiti i Marko Tolja. I lanjski program proslave Dana grada bio je bogat događajima

Bogat program pripremljen je za ovogodišnje obilježavanje Dana grada Kutine i 763. obljetnicu prvog pisanog spomena imena Kutina.

Radovi u Kutini u punom jeku Novo parkiralište smanjuje gužve, a pješačke staze za sigurnije kretanje

Maraton “Heroji ne umiru”

Sve započinje u ponedjeljak 4. studenoga Danom hrvatskih branitelja Grada Kutine kada će, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Gradskom groblju, biti predstavljena knjiga Rudija Stipčića „Zagrebački korpus Zbora narodne garde“ u 11 sati u Pučkom otvorenom učilištu, a u 14 sati u Parku 56. bojne i ove će godine biti dočekani sudionici Maratona „Heroji ne umiru“, koji svoju utrku započinju iz Spomen-područja Trokut.

Gradonačelnik Zlatko Babić, na predstavljanju programa, istaknuo je kako ovogodišnje obilježavanje Dana grada Kutine uz bogati program traje do 22. studenoga kada završava plesnom predstavom „Legacy“ u izvedbi plesne skupine M18.

– Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, 9. studenoga, predstavit ćemo što je sve napravljeno ove godine, a dodijelit ćemo i javna priznanja Grada Kutine za 2019. Ove godine dodijelit će se Nagrada za životno djelo i dvije Godišnje nagrade.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nagradu za životno djelo dobio je prečasni Dragutin Papić za neizmjeran doprinos u obnovi i očuvanju sakralne baštine na području Grada Kutine te skrb za duhovno blagostanje naše zajednice i nesebičan rad za opće dobro. Godišnje nagrade Grada Kutine ove će godine dobiti Elena Pazman, za ostvarene vrhunske sportske uspjehe u atletici i za njezin doprinos kutinskom i hrvatskom sportu te Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje, za osvojene nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima svojim igrano-animiranim filmom „ZOE“ čime su u najboljem svjetlu predstavili svoju školu i Grad Kutinu diljem svijeta – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

17. festival dječjeg folklora Hrvatske Pohvala KUD-u "Moslavina", a "Ivančice" su druge

Noć kazališta 16. studenoga

U idućih nekoliko tjedana u gradu Kutini bit će pregršt kulturnih, sportskih i glazbenih događanja. Bit će tu izložbi, sportskih događaja poput ulične utrke i kickboxing turnira dok je Noć kazališta 16. studenoga. Glazbeni program uključuje koncert Marka Tolje 9. studenoga, zatim koncert klasične glazbe i nastup ansambla Camerata Cantilly dan kasnije te godišnji koncert ŽVA Kutinske dunje 15. studenoga.