Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Svečano i dostojanstveno obilježen Dan Požeško-slavonske županije

Nagrade za životno djelo dr. Radoslavu Galiću i posmrtno dr. Rudolfu Bišofu

Foto: Požeško-slavonska županija
Župan Alojz Tomašević podsjetio je kako je protekla godina bila posebno izazovna, budući da se županija, kao i cijela Hrvatska prvi put susrela s pandemijom. Dodijeljeno je oko 2 milijuna kuna potpora u poljoprivredi te isto toliko poduzetnicima zbog otežanog poslovanja.

Požeško-slavonska županija obilježila je svoj dan i 28. obljetnicu osnutka. Na Trgu 123. brigade kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci, a na svečanoj sjednici Županijske skupštine dodijeljena su priznanja laureatima. Povelje zahvalnosti dodijeljene su Stipanu Grgiću, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanica Požega i Vladimiru Baueru.

PROJEKT UGOSTITELJSKO-TURISTIČKE ŠKOLA U OSIJEKU Suvremena oprema za bolje obrazovanje i usavršavanje

Godišnje nagrade dobili su Udruga klaster proizvođača povrća “Zlatna dolina”, Obrt za vinarstvo i usluge Tandara, Služba civilne zaštite Požega i doktor Ante Vitalia.

Nagradu za životno djelo dobili su prof.dr.sc. Radoslav Galić i prof.dr.sc. Rudolf Bišof posmrtno.

Potpore i projekti

– Vremena su teška, ali upravo nam je to bio poticaj da radimo više i bolje i da se zajedno borimo s problemima. S ponosom mogu reći da smo sve odluke donijeli u dobroj vjeri i namjeri da pružimo bolju i svjetliju budućnost generacijama koje dolaze uz nadu da smo u tome i uspjeli – rekla je predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević. Župan Alojz Tomašević podsjetio je kako je protekla godina bila posebno izazovna, budući da se županija, kao i cijela Hrvatska prvi put susrela s pandemijom. Dodijeljeno je oko 2 milijuna kuna potpora u poljoprivredi te isto toliko poduzetnicima zbog otežanog poslovanja.

Kroz 41 projekt energetske obnove obnovljena ili je u obnovi 31 zgrada u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna, od toga više od 53 milijuna za 21 školsku zgradu. U projekte energetske obnove Opće županijske bolnice u Požegi te obnove i adaptacije potkrovlja Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana uloženo je oko 80 milijuna kuna.

Župan Ivan Anušić obišao radove u Tikvešu Obnova povijesnih dvoraca u biseru kontinentalnog turizma

Ponovno se pokreće

– Svakodnevno sam sa svojim suradnicima činio sve kako bismo doprinijeli razvoju gospodarstva, budući da je ono pokretač cjelokupnog razvoja. Zbog pandemije je velik dio gospodarstva prestao s radom, ali godinu dana poslije možemo reći da se život ponovno pokreće te da smo naučili živjeti, kako se to popularno naziva, novo normalno – istaknuo je Tomašević.

Punu potporu Požeško-slavonskoj županiji iskazali su i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Huška.