Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Partneri u projektu

Najatraktivniji dijelovi Via Dinarice u Zadarskoj su županiji – Velebit, Zrmanja i otok Pag

Predstavljanje Via Dinarice
Foto: Zadarska županija
Via Dinarica namijenjena je ponajprije izletnicima koji posjećuju planine Dinarskog gorja

Via Dinarica, put dug 1380 kilometara koji se pruža Dinarskim gorjem od Slovenije, Hrvatske pa do Albanije međunarodni je projekt predstavljen u Zadru. Namijenjen je prvenstveno izletnicima koji posjećuju planine Dinarskog gorja, a cilj projekta je razvoj platforme za održivi razvoj ruralnih područja kao i revitalizacija tog područja.

Zadarski župan Božidar Longin Održana 5. sjednica Županijske skupštine Longin: Svako mjesto u našoj županiji mora imati pitku vodu

U sklopu projekta već su osmišljene i trasirane tri linije puta. Plava linija Via Dinarice u Hrvatskoj duga je 1070 km, bijela linija s odvojcima 760 km, a zelena linija 200 km. U Hrvatskoj Via Dinarica obilazi šest nacionalnih parkova, četiri parka prirode i dva stroga rezervata prirode. O projektu su govorili predstavnici udruge Via Dinarica Alen Čaplak i Valentina Futač, Nedo Pinezić iz Zajednice obiteljskog turizma HGK, Iva Bencun iz turističke agencije Feral Tours, te Sandra Babac i Alan Damjanić iz OPG-a Šinjorina smokva, jedan od partnera u projektu. U Zadarskoj županiji nalazi se i po mnogima najatraktivniji dio ovoga puta – Velebit, Zrmanja i otok Pag.

– Ovo je kvalitetan projekt koji potiče ruralni razvoj i sasvim sigurno će imati našu potporu. Drago nam je da je velik broj naših udruga, OPG-ova i turističkih djelatnika iskazalo želju uključiti se u razvoj ovog projekta – poručio je pročelnik Danijel Segarić.

Škola Stanka Ožanića Za bolju kvalitetu Poljoprivrednoj školi odobren projekt vrijedan milijun kuna