Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požeško-slavonska županija

Najavljena nova ulaganja u učinkovitu zaštitu od poplava

Zoran Đuroković
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković najavio je kako će Hrvatske vode potpisati ugovor s tvrtkom koja će raditi studiju o mogućnostima ulaganja, a u prvom planu bit će radovi na orljavskom nasipu

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković u Požegi je najavio nova ulaganja u učinkovitu zaštitu od poplava u Požeško-slavonskoj županiji. On je istaknuo kako će Hrvatske vode ovih dana potpisati ugovor s tvrtkom koja će raditi studiju o mogućnostima ulaganja na ovom području kako bi se pripremila dokumentacija za povlačenje sredstava iz Europske unije na razini 85 posto. U prvom će planu biti radovi na orljavskom nasipu.

- Svjedoci smo brojnih klimatskih promjena i ekstremnih hidroloških prilika. Nemamo više vremena za preduge studije i potrebno je zajedničko djelovanje. Svi vidimo da dosadašnji način koordinacije kroz duži period nije dao rezultate. Štete koje se događaju od poplava uvijek su veće od potrebnih ulaganja. Vremenske promjene su brže od nas i zato moramo unaprijediti dinamiku – rekao je Đuroković.