Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sve se crveni

Najbolje jagode županijski proizvođači prodaju u Zagrebu

Dani zagrebačkih jagoda na Trgu kralja Tomislava
1/7
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Na manifestaciji “Dani zagrebačkih jagoda”, koja je otvorena do 10. lipnja, izlagat će 70 proizvođača na 110 prodajnih mjesta u Zagrebu

Ovo se doba godina neizostavno povezuje s jagodama, čemu svjedoči i prodajna manifestacija “Dani zagrebačkih jagoda” koja je prošlog tjedna otvorena na Tomislavcu, u srcu metropole. Zajednički su je organizirali Zagrebačka županija i Grad Zagreb u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije “Jagodni prsten” i Udrugom uzgajatelja jagoda grada Zagreba. Uime županije na otvaranju je bio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković. On je istaknuo novu ULO hladnjaču Distributivnog centra za voće i povrće u Rakitovcu.

Zaprešić nevrijeme Zagrebačka županija Proglašena elementarna nepogoda za Sv. Ivan Zelinu, Zaprešić i Samobor

– On bi lako mogao postati regionalni centar jer kada zbrojimo proizvođače jabuka i jagoda s područja Zagrebačke županije i grada Zagreba dobijemo najveći broj proizvođača u Hrvatskoj – naglasio je Kraljičković.

“Dani zagrebačkih jagoda” traju do 10. lipnja na 110 prodajnih mjesta u Zagrebu, na kojima će svoje jagode izlagati 70 proizvođača, od čega ih je 25 s područja Zagrebačke županije. 

Proslava Dana Europe u Jastrebarskom Županija bogatim programom u Jastrebarskom obilježila Dan Europe U Jaski ponosni na kulturnu baštinu