Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Manifestacija "Zbogom, školo, do jeseni"

Najbolji učenici u županiji Sven Balint, Jelena Drakšić i Noa Fazekaš

Foto: Kristijan Toplak
Na vama je učiti, a na nama kao Županiji, kao osnivačima osnovnih i srednjih škola, stvarati vam što bolje uvjete za obrazovanje, rekao je župan Andrović

Sven Balint, učenik Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Jelena Drakšić iz Strukovne škole Virovitica te Noa Fazekaš iz OŠ Josipa Kozarca Slatina najbolji su učenici Virovitičko-podravske županije za proteklu školsku godinu. Svečanost proglašenja, kao i prijašnjih godina, održana je u sklopu manifestacije "Zbogom, školo, do jeseni", koju organizira Virovitičko-podravska županija. Suorganizator je ovoga puta bila OŠ Vladimira Nazora Virovitica.

Donacija života vrijedna Vrtiću Cvrčak uređaj za oživljavanje

Ispunjene tribine

Najboljim učenicima u četverogodišnjem, trogodišnjem i osnovnoškolskom obrazovanju nagrade su uručili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Manifestacija je održana u Sportskoj dvorani Tehničke škole, na čijim tribinama nije bilo slobodnog mjesta, a okupili su se brojni učenici, njihovi roditelji, učitelji, ravnatelji.

Mladi poduzetnici na panelu Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije: Važno je imati dobru ideju, ali još je važnije istražiti tržište i otkriti gdje ima prostora za uspjeh

– Vi, dragi učenici, vi ste ključ naše budućnosti, na vama je učiti, a na nama kao županiji, kao osnivačima osnovnih i srednjih škola, stvarati vam što bolje uvjete za obrazovanje, omogućavati najbolju moguću opremu, davati stipendije kako bi vam bilo lakše usvajati, a tada i pronositi znanje – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, čestitajući najboljim učenicima.

Noa Fazekaš učenik je 8.B razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina. Sve je razrede prošao s 5,00. Sportaš je koji se bavi rukometom, nogometnom, košarkom, odbojkom, badmintonom… Sudjelovao je na državnoj razini Smotre projekata iz građanskog odgoja, na smotri Hrvatskog školskog filma, te na poluzavršnom državnom natjecanju u rukometu.

Jelena Drakšić je učenica trećeg razreda Strukovne škole Virovitica, smjer slastičar. Sve tri godine završila je s odličnim uspjehom u praktičnom dijelu nastave. Sudjelovala je na World skills Croatia 2019. na kojem je osvojila drugo mjesto.

Predstavljen dvorac Janković Novi adut Plemićke rute u županiji

Ima devet prvih mjesta

Sven Balint učenik je 4.D razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Na županijskim razinama natjecanja osvojio je devet prvih mjesta, četiri druga i dva treća. Sudjelovao je na državnom natjecanju iz informatike, državnom natjecanju u rukometu te brojne izvannastavne aktivnosti. 

Sjajan potez DVD-a Suhopolje za pomoć kolegama u Orahovici Posudili im vatrogasno vozilo za ljeto