Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sjajan potez DVD-a Suhopolje za pomoć kolegama u Orahovici

Posudili im vatrogasno vozilo za ljeto

Foto: Kristijan Toplak
Na području Orahovice već je dvostruko više požara nego u cijeloj 2018.

Suhopoljski vatrogasci postupili su baš prema vatrogasnoj izreci "vatru gasi i brata spasi". Kako je na području Orahovice ove godine već zabilježeno dvostruko više požara nego u cijeloj 2018., a posebno na području Duzluka, vatrogasni zapovjednik DVD-a Suhopolje Mirko Solar došao je na ideju da svoje vatrogasno vozilo od 1. lipnja do 1. rujna posude DVD-u Orahovica. Jer vatrogasci iz Suhopolja novo su vozilo dobili iz Austrije na temelju odlične suradnje pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije.

Županija potiče školovanje za deficitarna zanimanja Drvodjeljskim tehničarima dizajnerima besplatni udžbenici i stipendija do čak 2000 kuna

– Mi smo treća županija u Hrvatskoj s kojom je pokrajina Tirol započela suradnju. To je samo dokaz da se u našoj županiji dobro radi i da naša dobrovoljna vatrogasna društva imaju dobre uvjete. No ova gesta Suhopoljčana prema svojim prijateljima Orahovčanima pokazuje kako se pomaže u nevolji – rekao je župan Igor Andrović.

Orahovčani su tako dobili vatrogasno vozilo kojim će ljeti gasiti požare. Na svečanosti su bili župan Andrović i zamjenik Darko Žužak, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin i načelnik Suhopolja Siniša Horvat te zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus. Orahovački i suhopoljski vatrogasci stiskom desnice i predajom ključeva zaključili su hvalevrijednu akciju.

Župan Andrović čestitao im je na sjajnoj suradnji, ali i naglasio da su pokazali kako se u nedaći pomaže prijatelju. Inače, prema riječima zapovjednika DVD-a Orahovica Roberta Orine, ovaj DVD uskoro će dobiti potrebnu cisternu od Ministarstva gospodarstva, a predviđeno je da do 2021. novo vatrogasno vozilo dobiju od MUP-a.     

Voda je poplavila ceste, ali i poljoprivredne površine Općine Nova Bukovica, Mikleuš i Zdenci Župan Igor Andrović obišao poplavljena područja Ukupna investicija za obje dvorane iznosila je oko 2,1 milijun kuna U Slatini i Orahovici Nove sportske podloge u dvije dvorane