Hotel Grgin dol u Požegi bio je domaćin 6. popularne Sarmijade. Natjecanje u spravljanju nezaobilaznog slavonskog jela sarme organizirali su udruga Požeški čuvari baštine i Kronika Požeško-slavonska. Po broju sudionika i prijavljenih sarmi, ovogodišnja je manifestacija bila najveća do sada.
Sudjelovali su natjecatelji iz cijele Slavonije, a za naslov najbolje domaće sarme ocjenjivačkom sudu na kušanje je ponuđeno 28 vrsta tzv. kraljice jela. Najbolju sarmu pripremio je Željko Turalija iz Veliškovaca, kao domaćica najbolje je svoju sarmu predstavila Željka Maričić iz Vukovara, a najljepše uređeni stol imao je KUD "Rama" iz Pleternice.
Svi gosti imali su priliku probati razne vrste sarme, od one svatovske i vinogradarske, do posne sarme i one napravljene u vinovoj lozi, a mogli su dobiti i korisne savjete o njihovoj pripremi. Čestitke na organizaciji manifestacije čiji je cilj obogatiti i popularizirati gastronomsku ponudu Požege i Požeško-slavonske županije uputili su gradonačelnik Darko Puljašić i župan Alojz Tomašević, sa željom da Sarmijada postane brand požeškog kraja.