Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Šesta Sarmijada

Požežani uživali u kušanju 28 slasnih domaćih sarmi

Na natjecanje je ove godine pristiglo 28 uzoraka iz četiri slavonske županije
1/17
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Svi gosti imali su priliku probati razne vrste sarme, od one svatovske i vinogradarske, do posne sarme i one napravljene u vinovoj lozi, a mogli su dobiti i korisne savjete o njihovoj pripremi

Hotel Grgin dol u Požegi bio je domaćin 6. popularne Sarmijade. Natjecanje u spravljanju nezaobilaznog slavonskog jela sarme organizirali su udruga Požeški čuvari baštine i Kronika Požeško-slavonska. Po broju sudionika i prijavljenih sarmi, ovogodišnja je manifestacija bila najveća do sada.

Otvoren Poduzetnički inkubator Mladi poduzetnici u Požegi dobili svoj novi dom

Sudjelovali su natjecatelji iz cijele Slavonije, a za naslov najbolje domaće sarme ocjenjivačkom sudu na kušanje je ponuđeno 28 vrsta tzv. kraljice jela. Najbolju sarmu pripremio je Željko Turalija iz Veliškovaca, kao domaćica najbolje je svoju sarmu predstavila Željka Maričić iz Vukovara, a najljepše uređeni stol imao je KUD "Rama" iz Pleternice. 

Svi gosti imali su priliku probati razne vrste sarme, od one svatovske i vinogradarske, do posne sarme i one napravljene u vinovoj lozi, a mogli su dobiti i korisne savjete o njihovoj pripremi. Čestitke na organizaciji manifestacije čiji je cilj obogatiti i popularizirati gastronomsku ponudu Požege i Požeško-slavonske županije uputili su gradonačelnik Darko Puljašić i župan Alojz Tomašević, sa željom da Sarmijada postane brand požeškog kraja.

Javni poziv požeškim poduzetnicima i obrtnicima Poticaji za zapošljavanje i poduzetništvo