Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
EU sredstva

Najesen kreće energetska obnova jaskanskog Doma zdravlja

energetska obnova
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Slijedi službeno potpisivanje Ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su posrednička tijela za ovaj Operativni program - rekao je župan Kožić

Najesen kreće 2,5 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrade ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom. Više od polovine ukupne investicije, tj. 1,3 milijuna kuna osigurano je europskim sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija temeljem natječaja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene“, dok će preostali iznos osigurati Zagrebačka županija.

Projekt uređenja Marije Gorice Projekti u pripremi Gradit će se nova sanjkaška staza, renovirat će i trg i centar...

Zahvaljujući dodijeljenim bespovratnim EU sredstvima, sufinancirat će se izrada glavnog projekta, energetski pregled i energetski certifikat prije i nakon obnove te aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta s 85 posto ukupne vrijednosti troškova – to je ujedno i maksimalan postotak potpore za navedenu namjenu. Također, s maksimalno 50 posto prihvatljivih troškova sufinancirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti, korištenje obnovljivih izvora energije – horizontalne mjere te aktivnosti vezane uz stručni nadzor građenja, projektantski nadzor te koordinaciju zaštite na radu tijekom građenja.

"Slijedi službeno potpisivanje Ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su posrednička tijela za ovaj Operativni program, a paralelno s time Županija je već započela pripremnu fazu javne nabave, nakon čije provedbe ovi dugo očekivani radovi na zgradi Doma zdravlja u Jastrebarskom mogu početi", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, izvijestili su iz županije.

Inače, nedavno su sredstva u sklopu istog ovog Operativnog programa, u iznosu od 1,1 milijuna kuna, odobrena za energetsku obnovu vrbovečkog Doma zdravlja. Za oba se projekta očekuje da će se u sufinanciranje sredstava za koji je zadužena Županija uključiti i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Iduće godine planira se obnova ispostava u Zaprešiću i Samoboru, a 2020. godine ispostava u Ivanić-Gradu i Velikoj Gorici.

Dani zagrebačkih jagoda na Trgu kralja Tomislava Sve se crveni Najbolje jagode županijski proizvođači prodaju u Zagrebu 16. Susret gospodarstvenika Zagrebačke županije Održan 16. Susret gospodarstvenika Zagrebačke županije Poduzetnici zaradili 2,23 milijarde kuna