Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Veliko priznanje klubu iz Piškorevaca, glasovi stigli i iz Brazila

Najljepši nogometni grb u Slavoniji i Baranji ima ŠNK Ratar Piškorevci

1/5
Foto: Grad Đakovo
O pobjedničkom grbu odlučilo je 5000 glasača, a natjecalo se 60-ak klubova

Najljepši nogometni grb u cijeloj Slavoniji i Baranji ima Športski nogometni klub Ratar iz Piškorevaca! Odlučilo je tako više od pet tisuća glasača u "virtualnoj utakmici", gdje je među šezdesetak klubova iz triju županijskih nogometnih liga u četiri slavonske županije pobjedu odnio upravo grb Ratara iz đakovačkog prigradskog naselja Piškorevci.

Osigurano u proračunu Za zamjenu i odvoz azbestnih ploča 200.000 kuna

Dramatičan finale

Kako pojašnjava predsjednik Ratara Josip Vrtarić, portal sportalo.hr pokrenuo je natjecanje za odabir najljepšeg grba klubova iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

– Natjecanje je dobro osmišljeno kako bi se u ovo vrijeme kad nogomet stoji njegovi ljubitelji mogli zabaviti ovakvom vrstom natjecanja. Tu su naši navijači odigrali vrhunsku ulogu te još jednom pokazali da svakako zaslužuju epitet terijera, kako nosi naziv i navijačka skupina. Potegnuli su i do Brazila kad su vidjeli da je svaki glas bitan – kaže predsjednik Vrtarić.

Finale s HNK Graševina Vetovo, kaže Vrtarić, bilo je dramatično te su u samoj završnici odnijeli pobjedu s 5016 glasova od ukupno cca 9950 glasova. Put do finala je išao preko NK Graničar Zagrađe, NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci, NK Tomislav Donji Andrijevci i HNK Mitnica Vukovar. Inače, pobjednički grb okruglog je oblika sa šahovnicom i klasom žita, a nastao je '70-ih godina.

Đakovo Izrada Strategije razvoja pametnog grada Smart city Đakovo – poziv građanima da ispune anketu

ŠNK Ratar Piškorevci osnovan je 1925. pod nazivom Jadran i nosi taj naziv sve do 1927., kad je osnivanjem KUD-a Zora promijenio ime u NK Zora. Klub tako djeluje sve do 1947., kada mijenja naziv u Ratar koji nosi sve do današnjeg dana. Najbolji klupski doseg natjecanje je u trećoj HNL istok od 1994. do 1998. Trenutačno se natječu u Prvoj županijskoj ligi i 10. su od ukupno 16 ekipa.

Igrački kadar većinom čine nogometaši iz Piškorevaca dok ostali dolaze iz Osijeka, Potnjana, Vrpolja, Andrijevaca...

– Važno je naglasiti da nam nije prioritet rezultat, već želimo vratiti što veći broj piškorevačke djece u klub. Plan je usmjeriti pozornost na omladinski pogon koji do sada broji 30-ak djece. Želimo skupiti 50-ak djece koji će u budućnosti biti okosnica prve momčadi – kaže Vrtarić.

Klub u kojem su igrali i Brazilci

Zanimljivo je da su u piškorevačkom klubu 2017. zaigrali i Brazilci. Doveo ih je tadašnji predsjednik kluba, u pokušaju da se dečki probiju u što veći rang HNL-a. Tako su Brazilci zaigrali samo jednu sezonu te sreću potražili u klubovima u višim ligama. No ostali su u kontaktu s domaćim igračima i brojnim navijačima koji su im pomogli da lakše prebrode boravak u klubu.

Što se tiče podrške lokalne samouprave, odnosno Grada Đakova, Vrtarić kaže da postoji odlična komunikacija i potpora, u smislu projekata koji će u budućnosti poboljšati funkcionalnost infrastrukture pa i tako omogućiti bolji rad svima u klubu.

Sjednica Stožera Gradski stožer izdao oko 2600 propusnica

– U doba krize, dok se dosta ljudi odselilo u inozemstvo te je natalitet u padu, klub ipak dobro stoji. Da bi se to održalo minimalno na ovom nivou, potrebno je puno više financijskih sredstava. Pozivam, stoga, sve ljubitelje ŠNK Ratar Piškorevci, posebno poduzetnike, obrtnike, da budu dio naše priče te nam pomognu da klub učinimo još boljim – poručuje.