Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Održana tradicijska manifestacija a cappella pjevanja

Najmasovnija i najkvalitetnija Virska terca

Foto: Općina Vir
Klapa Puntadura iz Vira otvorila je Virsku tercu

Jedanaest klapa dalmatinskog klapskog izričaja predstavilo se na Viru na četvrtom izdanju Virske terce koju je pred nekoliko stotina Virana i virskih gostiju otvorila domaća mješovita klapa Puntadura.

Darovnica kralja P. Krešimira 950 godina od prvog spomena otoka Vira

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji a cappella pjevanja još su nastupili mješovita klapa Kolajna iz Zadra, muška klapa Condura Nin, muška klapa Ponistra Crno, ženska klapa Uzorita Sukošan, muška klapa Diadora Zadar, mješovita klapa Maraška Zadar, mješovita klapa Školji Tkon s otoka Pašmana, ženska klapa Verse iz Vrsi, ženska klapa Kandelora Zemunik i muška klapa Škvadra iz Dolnje Košane u Sloveniji, kojoj je ovo drugi nastup na Viru, izvijestili su s Vira i dodali da su neke klape poput zadarske Maraške ili Condure iz Nina već četvrti put na Virskoj terci, dok su se neke gledale i slušale prvi put na manifestaciji koja je ove godine bila najmasovnija i najkvalitetnija dosad.

Virsku tercu sponzorirala je Općina Vir, dok je organizacijski posao odradila destinacijska menadžment kompanija Vir turizam s event menadžericom Darijom Zrilić i Turističkom zajednicom Općine Vir.

– Program je na decentno i prigodno ukrašenoj bini vodila Kristjana Požarina, a svim je sudionicima 4. Virske terce zahvalnice na kraju programa uručio zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić – rekli su s Vira. 

Dobri turistički rezultati Od početka godine na Viru 1,8 milijuna noćenja