Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
56,5 milijuna kuna za održavanje županijskih cesta

Najskuplji će biti radovi u Plesmu te Gornjem i Donjem Javornju

Foto: Sisačko-moslavačka županija
U 2019. će se obnoviti oko 60 kilometara cesta kojima upravlja ŽUC

Skupština Sisačko-moslavačke županije usvojila je plan održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Sisačko-moslavačke županije za 2019.

Grad Pula lani je u razvoj prometne infrastrukture uložio više od 50 milijuna kuna Osigurali dodatnih 46 milijuna kn za komunalnu infrastrukturu

Na području SMŽ-a ukupno su 1224 kilometra cesta za koje je nadležna Županijska uprava za ceste (ŽUC), od toga je 1000 km asfaltiranih prometnica. Da bi se održao standard održavanja županijskih i lokalnih cesta, potrebno je ukupno 56,8 milijuna kuna, rečeno je na sjednici. No u financijskom planu za 2019. godinu Županijska uprava za ceste na raspolaganju za redovno održavanje ima tek 20 milijuna kuna.

Od tih 20 milijuna četvrtina otpada na zimsku službu, a 6,5 milijuna kuna za održavanje makadamskih cesta.

Za izvanredno održavanje cesta te građenje ove godine ŽUC je predvidio 36,5 milijuna kuna, u suradnji s gradovima i općinama s kojima ima dogovor o financiranju u omjeru 50-50 za ceste na njihovu području.

Sjednica Županijske skupštine Uređaj za magnetsku rezonanciju je nabavljen, a nakon uređenja prostora trebao bi biti pušten u rad iza 15. travnja

Gradit će se tako ove godine kružni tok u središtu Novske te raskrižje industrijske zone u Velikoj Ludini, a u izvanredno održavanje će oko 60 km cesta. Od toga na područje Kutine otpada 6,4 kilometara, Gline 5,7 km, Petrinje 3,55 km, Popovače 6 kilometara cesta, Martinske Vesi 5,3 km, Novske 3 km, Dvora 5 km, Lekenika 2,45 km, Donjih Kukuruzara 4,3 km, Gvozda 1,5 km te Majura 0,7 km. Najskuplji će biti radovi na sanaciji asfaltnog kolnika u Plesmu, na području Novske, za što je predviđeno pet milijuna kuna, dok će radovi na sanaciji asfalta između Gornjeg i Donjeg Javornja u Dvoru stajati tri milijuna kuna.