Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Požar u Dugoj Resi

'Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen i da nema nikakve štete za okoliš'

Vatru je za nepuna dva sata pod kontrolu stavilo 55 vatrogasaca s 20-ak vozila
1/8
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pamučnu industriju u stečaju 2010. godine kupila je tvrtka Vis iz Varaždina na čelu s Davorom Pataftom za 30,8 milijuna kuna i tamo sada proizvode suncobran

- Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen i da nema nikakve štete za okoliš. Izgorio je objekt u kojem nije bilo ničega i koji se godinama ne koristi. Ništa drugo ne možemo reći, pogotovo dok traje očevid, dok istraga kriminalističke policije traje u krugu tvornice. Tek kada oni obave svoj posao i utvrde uzrok požara, tvrtka će se oglasiti – kazao nam je Mario Bucina iz tvrtke VIS Promotex koja u krugu tvornice proizvodi suncobrane.

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Duga Resa Duga resa Za obnovu škole 5,5 milijuna kuna

Šteta koja je nastala u požaru koji je u nedjelju poslijepodne zahvatio prostor nekadašnje dorade, koji niti tvrtka VIS, iako vlasnik većine nekadašanje tvornice ne koristi godinama, i nije toliko velika s obzirom na to da se požar proširio na ostatak zgrada, šteta za tvrtku i grad mogla biti daleko veća.
O crnom dimu i vatrenoj buktinji koja guta prostor tvornice, vatrogasci su brzo obaviješteni, tako da je vatru za nepuna dva sata pod kontrolu stavilo 55 vatrogasaca s 20-ak vozila.

Požar je potpuno ugašen u ponedjeljak ujutro, kada su, uz pomoć komunalne službe Duge Rese, raščistili požarište kako bi policija mogla započeti s istragom. Kako je rekao Miro Mamić, zapovjednik DVD-a Duga Resa, izgorio je krov, bivši uredski prostori na katu, ali nije bilo strojeva niti ikakvih drugih tvari. 

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Pamučnu industriju u stečaju 2010. godine kupila je tvrtka Vis iz Varaždina na čelu s Davorom Pataftom za 30,8 milijuna kuna i tamo sada proizvode suncobrane.

Trenutačno u tvornici radi 100-tinjak ljudi, među njima i sezonci koji pomažu u izradi raznih vrsta suncobrana pred turističku sezonu. U trenutku nastanka požara, u krugu tvornice bila su dva radnika tvrtke VIS Promotex koja za poslovanje koristi manje od trećine prostora kojemu je vlasnik.

U jednom danu čak 30 požara na otvorenim prostorima Upozorenje policije Nekontrolirani požari velika su opasnost