Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Bjelovar za poduzetnike u ovoj godini izdvojio dva milijuna kuna

Najviše zainteresiranih za kupnju strojeva i opreme za što se može dobiti do 10.000 kuna

Foto: Facebook Grada Bjelovara
Poduzetnici i obrtnici na raspolaganju će imati kredit s gotovo 0 posto kamata, poručio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić okupljenim poduzetnicima

Rekordan broj poduzetnika okupio se ovih dana u gradskoj vijećnici Grada Bjelovara kako bi svi oni saznali novosti o potporama koje ih čekaju u tekućoj godini.

U Gudovcu završio najslađi sajam u regiji Kockasti kombinezon najatraktivniji na pčelarskom sajmu

Veliko zanimanje

Grad Bjelovar i inače ulaže znatna sredstva u bjelovarsko gospodarstvo na različitim poljima. Tome pridonose upravo potpore za poduzetnike koje su se pokazale kao pun pogodak jer interes za njih je više nego dobar. Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić predstavio je Program potpora malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Program je to koji se do sada pokazao vrlo uspješnim, stoga će Grad Bjelovar i u ovoj godini nastaviti u istom smjeru.

– Najniži iznos, što se tiče potpora, bit će 2000 kuna za savjetovanja dok će najveći iznos biti nekih desetak tisuća kuna za strojeve i opremu. Na raspolaganju ove godine imamo dva milijuna kuna, najviše iskazanog interesa ima za strojeve i opremu, a tu je i nova kreditna linija 2020. godine, za koju tek očekujemo interes. Kreditnu liniju radili smo u suradnji s bankama, a poduzetnici i obrtnici će na raspolaganju imati kredit s gotovo 0 posto kamata – poručio je Igor Brajdić istaknuvši da je svaka mjera napravljena u suradnji s obrtnicima i poduzetnicima.

Veleučilište u Bjelovaru i Financijska agencija potpisali Sporazum o suradnji Čak 80 posto studenata koji završe naše Veleučilište u roku od tri mjeseca nađe posao

– Drago mi je da je vijećnica puna već treću godinu zaredom, to pokazuje kakvu suradnju imamo s našim poduzetnicima i obrtnicima. Sve mjere smo radili u suradnji s njima, bit će raspisano i javno savjetovanje, a očekujemo raspisivanje mjera oko 15. travnja. Mjere su jako dobre, želimo da se što više ljudi javi. Isto tako, želimo porezno rasterećivati, prirez smo prepolovili s 12 na 6 posto, a taj trend će se i nastaviti – istaknuo je Brajdić.

Lani mjere koristile 122 osobe

U prošloj godini 122 gospodarstvenika koristila su mjere iz Programa potpore malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Ukupno su uložili oko četiri milijuna kuna koje je Grad Bjelovar subvencionirao s milijun i pol kuna. Mateo Kunić vlasnik je obrta za marketing. Mjere još nije koristio, a ove godine zanima ga ona za nabavu opreme.

Završena energetska obnova Područne škole u Ždralovima ‘Promjene su već vidljive, u školi je puno toplije nego prijašnjih godina’

– Nudi se dosta toga, pogotovo nama mladima koji smo tek krenuli da nam pomogne u jačanju i samom izlasku na tržište sa svojim proizvodima. Ima dosta mjera i mislim da je korisno doći i poslušati što sve Grad nudi – rekao je Kunić.