Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Veleučilište u Bjelovaru i Financijska agencija potpisali Sporazum o suradnji

Čak 80 posto studenata koji završe naše Veleučilište u roku od tri mjeseca nađe posao

Foto: Facebook Grada Bjelovara
Mi u Gradu smanjili smo prirez pa će plaće biti malo veće, želimo vratiti sve gospodarstvu, a smatram da je za bjelovarsko moderno gospodarstvo IT sektor presudan, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

Veleučilište u Bjelovaru i Financijska agencija potpisali su ovih dana Sporazum o suradnji kojim će se omogućiti školovanje studenata za budući Finin razvojni centar u Bjelovaru. Naime, potpisivanjem Sporazuma započele su aktivnosti na uspostavi Fininog razvojnog centra u Bjelovaru, a u kojem će radnih mjesta biti i za studente VUB-a.

Završena energetska obnova Područne škole u Ždralovima ‘Promjene su već vidljive, u školi je puno toplije nego prijašnjih godina’

Studenti će se tako u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa i putem Finine IT stipendije, a zapošljavanje će biti moguće i putem javnih natječaja koje je Fina već objavila. Dekanica VUB-a Zrinka Puharić zadovoljna je ovom suradnjom.

– Veleučilište u Bjelovaru izvodi studijske programe iz STEM područja, uz veliku podršku našeg osnivača Grada Bjelovara i gradonačelnika usko surađujemo i s lokalnom zajednicom. Uvijek nam je ovako jak i respektabilan partner poput Fine dobrodošao. Stoga zahvaljujem što su odlučili upravo s našim Veleučilištem potpisati ugovor i što su nam donirali sredstva koja će nam pomoći u ostvarenju zadanog cilja – poručila je dekanica.

Sastanku je nazočio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji ističe da je ovaj dogovor još jedna potvrda da će se i u budućnosti nastaviti visok postotak zapošljivosti bjelovarskih studenata.

Završena gradnja reciklažnoga dvorišta Hrebak: Doline će u budućnosti postati veliki pogon za gospodarenje otpadom

– IT sektor se u Bjelovaru posljednjih godinu, dvije, razvija jako brzo. Puno tvrtki je došlo, otvorilo svoja vrata, a Grad Bjelovar pruža im dodatne pogodnosti. Drago mi je da je i Fina vidjela potencijal u našem Veleučilištu. Posebno me veseli činjenica da posljednjih godina 80 posto studenata koji završe naše Veleučilište nađe posao u roku od 3 mjeseca, a ono što je najbitnije jest da je 3. godina studenata računarstva praktički već razgrabljena – rekao je gradonačelnik koji je potom podsjetio da im je velika želja da upravo Bjelovar postane IT centrom regije.

– Mi u Gradu smanjili smo prirez pa će plaće biti malo veće, želimo vratiti sve gospodarstvu, a smatram da je za bjelovarsko moderno gospodarstvo IT sektor presudan – poručio je Hrebak.

Inače, suradnja Fine i VUB-a započela je krajem prošle godine Ugovorom o donaciji, kojim je Financijska agencija VUB-u darovala 100.0000 kuna za provedbu projekta opremanja laboratorija za IT. Dražen Čović, predsjednik Finine uprave uoči potpisivanja Sporazuma najavio je i potpisivanje ugovora o stipendiranju za nekoliko studenata VUB-a.

Gradonačelnik Hrebak i državni tajnik Žunac razgovarali o povlačenju novca iz fondova EU Zahvaljujući projektima EU, lani smo realizirali 50 milijuna kuna više nego 2016. godine

– Fina je tehnološka kompanija u kojoj radi 280 inženjera informatike. Pogonimo svakodnevno 150 servisa bez kojih bi naše društvo drukčije funkcioniralo. Da bi sve to kvalitetno funkcioniralo trebamo kvalitetne, motivirane i stručne zaposlenike – rekao je Čović.