Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 79 pregleda
Otok Krapanj

Nakon deset godina radova, obnovljena šetnica

Novouređena šetnica na Krapnju
1/4
Foto: Grad Šibenik
Projektom je obuhvaćeno uređenje šetnice ukupne dužine 1320 metara, a vrijednost radova je 650.000 kuna

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa suradnicima obišao je otok Krapanj na kojem su završeni radovi na adaptaciji šetnice duž zapadne obale otoka. Projektom je obuhvaćeno uređenje šetnice ukupne dužine 1320 metara, koja je zbog djelovanja mora i vjetra bila u izuzetno lošem stanju.

Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku jedinstven projekt Digitalizacija šibenske gradske jezgre

- S izradom ove šetnice započelo se prije desetak godina, međutim, tada je napravljen samo rubnjak koji je pod utjecajem vremenskih neprilika i mora oštećen, a šetnica nikad nije bila završena. Projektom je sada uređena postojeća pješačka površina, izgrađeno je 160 metara novog dijela šetnice te je uređeno odmorište i pristup plaži.

Ukupna vrijednost investicije je 650.000 kuna, a Grad Šibenik je za ovu namjenu na javnom pozivu otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osvojio 370.000 kuna bespovratnih sredstava - kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodavši kako će na isti poziv Ministarstva Grad Šibenik u narednoj godini prijaviti projekte nastavka betoniranja putova na otoku Žirju te uređenje sportskog parka na Zlarinu.

Foto: Grad Šibenik

Putem javnog poziva „Program razvoja otoka“ Grad Šibenik je ranijih godina uredio i opremio dva potpuna nova dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, te na otoku Žirju sanirao staru i dotrajalu cestu koja spaja uvalu Muna sa selom, tzv. Stari put.

Predsjednik Mjesnog odbora Krapanj Tomislav Tanfara prenio je zadovoljstvo otočana uređenjem i proširenjem šetnice te je zahvalio Gradu na suradnji u realizaciji ovog projekta.

kreativne radionice Adventurica nadmašila sva očekivanja