Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Obnovljen društveni dom u Gorici Valpovačkoj

Nakon dvadesetak godina, dom u cijelosti obnovljen i opremljen

Prostorije je službeno otvorio gradonačelnik Dinko Burić, a blagoslov i molitvu predvodio je velečasni Zvonko Mrak, upravitelj župe Bocanjevci, čija se filijalna crkva Velike Gospe nalazi u Gorici Valpovačkoj
Foto: BELIŠĆE
Izvedeni su, inače, građevinsko-obrtnički radovi, elektroinstalacije i instalacije plina, grijanja i hlađenja. Za opremanje Društvenog doma Grad Belišće izdvojio je dodatnih 137.746,88 kuna s PDV-om.

Nešto više od pola godine trajali su radovi na uređenju Društvenog doma u Gorici Valpovačkoj, jednom od najuređenijih belišćanskih prigradskih naselja grada. Proteklog je mjeseca i službeno otvoren obnovljeni Dom, a na svečanosti otvorenja, uz mještane Gorice Valpovačke, bili su i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća grada Belišća Milan Zamaklar te drugi uzvanici.

Gradonačelnik Darko Puljašić VODOOPSKRBA I ODVODNJA Napreduju radovi na području aglomeracije

Iz gradskog proračuna

Na početku svečanosti sve je okupljene pozdravio povjerenik za Goricu Valpovačku Milan Strahinec, koji je zahvalio u svoje i u ime svojih sumještana jer je nakon više od 20 godina društveni dom konačno u cijelosti obnovljen i opremljen. Prostorije je službeno otvorio gradonačelnik Dinko Burić, a blagoslov i molitvu predvodio je velečasni Zvonko Mrak, upravitelj župe Bocanjevci, čija se filijalna crkva Velike Gospe nalazi u Gorici Valpovačkoj.

– Ovo je samo jedan u nizu od 207 projekata koji se unatrag sedam godina provode u Belišću i njegovim prigradskim naseljima. Točnije, jedan je to od 107 projekata u prigradskim naseljima, preostalih stotinu je na području samog grada – naglasio je gradonačelnik Dinko Burić. Podcrtao je da je objekt poput ovoga potreban u svakom prigradskom naselju, “jer su u našim selima, u Slavoniji i Baranji, upravo društvenidomovi jedna od stvari koje čine okosnicu života”.

– Raduje nas što je dom u Gorici sada obnovljen, proširen i novoopremljen. Ukupna vrijednost investicije je oko 653.000 kuna, a novac je izdvojen iz gradskog proračuna – rekao je gradonačelnik Burić. Dodao je da je zadaća lokalne uprave brinuti se o ravnomjernom razvoju i ulaganju u svako prigradsko naselje te podsjetio na dio nedavnih ulaganja u Goricu Valpovačku – uvođenje nove rasvjete i razvoj nove niskonaponske mreže, uređenje prostora oko groblja te sadnju novog drvoreda. Vrijednost ugovorenih radova nadogradnje Društvenog domaiznosi 515.345,81 kuna s PDV-om.

U protekle tri godine u Stupovači je uređen društveni dom i prostor za ispraćaj pokojnika te je asfaltirano nekoliko cesta, a u gradskoj upravi najavljuju daljnja ulaganja u prigradska naselja Ulaganja u Stupovaču Uređene ceste i prostor za dostojan ispraćaj pokojnika, obnovljen krov na Društvenom domu

Opremanje doma

Izvedeni su, inače, građevinsko-obrtnički radovi, elektroinstalacije i instalacije plina, grijanja i hlađenja. Za opremanje Društvenog doma Grad Belišće izdvojio je dodatnih 137.746,88 kuna s PDV-om.