Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
9. sjednica Županijske skupštine

Nakon punih 15 godina bez dugova

Foto: Požeško-slavonska županija
Proračun za 2018. bio je pozitivan te je ostvaren višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od gotovo četiri milijuna kuna

Nakon 15 godina Požeško-slavonska županija više nema starih obveza i dugova. Istaknuto je to na 9. sjednici Županijske skupštine, na kojoj je usvojeno svih 14 točaka dnevnog reda. Proračun za 2018. bio je pozitivan te je ostvaren višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od gotovo četiri milijuna kuna.

URUČENE NAGRADE Svečano obilježen Dan Požeško-slavonske županije

– Požeško-slavonska županija više nema dugova, isplatili smo sve obveze osim kreditnih, koje slijede. Prošla godina bila je bitna za nas, ali isto tako i za općine i gradove, jer se novim Zakonom o porezu na dohodak u županijski proračun slilo gotovo 11 milijuna kuna više prihoda. Taj efekt je donio to da smo mogli vratiti dugove, ali i povećati višak prihoda u županiji koje ćemo usmjeriti prema rebalansu proračuna – rekao je župan Alojz Tomašević.

On je podsjetio i na to da je županija u dvije godine dobila 30 milijuna kuna za projekt razminiranja 360 hektara zemljišta na području Pakraca i Lipika, a sve područne i gotovo sve matične škole energetski su obnovljene.

Na sjednici je usvojen prijedlog izmjena i dopuna županijskog proračuna za 2019. s projekcijom za 2020. i 2021. godinu.

Vozilo Hitne pomoći Investicija Požeškoj Hitnoj pomoći dva najmodernija vozila

Prihvaćen je godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2018., kao i prijedlog procjene rizika od velikih nesreća kao što su poplave, potresi, epidemije, pandemije...

Vijećnici su usvojili i izvješće o radu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje, koji je osnovala Požeško-slavonska župnija s Brodsko-posavskom i Sisačko-moslavačkom županijom.