Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Osnovna škola Bistra dobila je prostor za osam novih razreda i kuhinju

Napokon maknute azbestne ploče, a đaci dobili modernu školu

Svečano je otvorena obnovljena škola u Bistri
1/19
Foto: Zagrebačka županija
Investicija je stajala 30 milijuna kuna, a cijeli iznos, izuzev milijun kuna, financirala je Zagrebačka županija

Od početka ove školske godine na području Zagrebačke županije otvara se treća nova škola. Nakon Područne škole Desinec i Osnovne škole Kupljenovo svečano je otvorena dograđena, 30 milijuna kuna vrijedna Osnovna škola Bistra. Investiciju za dogradnju škole, koja postoji od 1966. godine, u cijelosti je financirala Zagrebačka županija izuzev milijun kuna pomoći Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

tradicionalni susret s udomiteljskim obiteljima Udomitelja sve manje, a potreba sve više

Stolarija bila trula

Dogradnjom ove škole, trosmjenska nastava na području Zagrebačke županije otišla je u povijest, a učenici su dobili mogućnost korištenja dnevnog boravka. Novi, dograđeni dio škole prostire se na 1583 četvorna metra te sad, zajedno s prostorom stare škole, iznosi ukupno 4061 četvorni metar. Uz osam novih učionica s pripadajućim kabinetima, sagrađena je nova kuhinja s pripadajućom opremom i blagovaonicom, prostorije za školskog pedagoga i logopeda, knjižnica, zbornica i druge administrativne prostorije te nove garderobe, spremišta i sanitarni čvorovi.

– Djeca, roditelji, nastavnici, ma svi su oduševljeni što smo napokon dobili školu u novom ruhu – kazao je ravnatelj škole Eduardo Kovačević.

čestitke svima Dvije medalje za Akrobatski rock'n'roll klub Bistra

Škola je prije obnove, kaže, bila dotrajala, stolarija je već postala trula, izolacija je bila jako loša, a ploče na krovu bile su pune azbesta. Po njegovim riječima ova obnova je bila prijeko potrebna. Upravo zato presretan je zbog velikih napora koji su uloženi da bi se ovaj projekt realizirao.

– Na obnovi škole radi se već više od šest godina, ako računamo od trenutka kad se ideja počela stvarati. Veliko mi je zadovoljstvo što je ovaj projekt konačno došao do kraja – rekao je.

Nova računala i projektori

S novom školom došlo je i obilje nove opreme, pa tako svaka učionica sad ima računalo i projektor, a računalna učionica dobila je 32 nova računala.

– Škola nam je konačno ušla u 21. stoljeće – ponosno je istaknuo ravnatelj Kovačević.

Bez novih tvrtki i ulaganja ne bi bilo ni novih radnih mjesta Top 5 županija po rastu zaposlenosti, jedna je nadmašila sve

Škola je dobila i novu izolaciju, što znači da će nadolazeća zima biti topla i sigurna za male đake.

Osnovna škola Bistra, inače, ima s četiri područne škole ukupno 606 učenika, dok nastavu u glavnoj školskoj zgradi pohađa njih petstotinjak. Zbog velikog broja učenika u maloj zgradi nastava je bila organizirana u tri smjene, a zahvaljujući obnovi i proširenju, to je napokon stvar prošlosti.

Cijeli projekt stajao je 1,63 milijuna kuna, a gradilo se tri mjeseca Veselje u Rakovcu: 1300 stanovnika općine dobilo je rotor Možemo lakše disati znajući da su nam djeca sad sigurnija u prometu