Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Više od 450 natjecatelja na taekwondo turniru u Rugvici

Naše je geslo – dijete više u dvorani jest dijete manje na ulici

storyeditor/2024-02-16/zag_b_fo.jpg
Foto: Zagrebačka županija Zagrebačka županija pokrovitelj je brojnih sportskih događanja tijekom godine, a ove je godine iz proračuna za sport izdvojila 1,2 milijuna eura

Protekle je subote u sportskoj dvorani u Rugvici održan međunarodni taekwondo turnir za kadete i juniore M-2. Turnir je organizirao Taekwondo klub Rugvica, a ove je godine okupio 453 natjecatelja iz pet zemlja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i Mađarske.

– Naše je geslo – dijete više u dvorani jest dijete manje na ulici. Drago mi je da opet odgajamo nove generacije, a moram napomenuti da je kroz ovaj klub prošlo i mnogo hrvatskih taekwondo reprezentativaca. Ponosni smo da su potekli upravo iz ovog kluba – rekao je predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan.

Otvorenju je nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan, koja je ovom prilikom čestitala na uspješnoj organizaciji.

– Zaista je važno promicati sport, a ovakva su događanja lijep primjer kako sport okuplja mlade ljude te kako se kroz sport družiti i proživjeti sve što uz sportsko natjecanje ide – rekla je Dujić Frlan, napomenuvši da je Zagrebačka županija pokrovitelj brojnih sportskih događanja tijekom godine, a ove je godine iz proračuna za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

Čestitkama na uspješnoj realizaciji još jednog M-2 turnira u Rugvici pridružio se i načelnik Općine Mato Čičak, istaknuvši kako je Taekwondo klub Rugvica jedan od klubova koji ostvaruje najbolje rezultate u županijskoj Zajednici športskih udruga i saveza.

– Maksimalno ih podupiremo, a ovakve su manifestacije dokaz koliko oni kvalitetno rade – naglasio je Čičak.

Predsjednik Taekwondo saveza Zagrebačke županije Boris Makarun istaknuo je da je rugvički M-2 turnir perjanica kada su u pitanju sportski turniri u Zagrebačkoj županiji kao i da je jedan od vodećih sportova u Zagrebačkoj županiji, djeca vole taekwondo i vrlo ga rado treniraju. 

U prigodnom programu sudjelovale su Našičke mažoretkinje "Dora", animatori kostimirani u omiljene likove iz filmova i crtića kao i Vukojevački starcevi U organizaciji Društva "Naša djeca" Maskirana povorka Dječjeg vrtića "Zvončić" prošetala je središtem grada storyeditor/2024-02-16/NASICE_A_MJESNI_FO.jpg Gradonačelnik zahvalio predsjednicima Vijeća mjesnih odbora na dobroj suradnji Do ravnomjernog razvoja svih naselja uz pomoć mjesnih odbora storyeditor/2024-02-16/a_viroexpo_otvorenje_foto_anita_zeko.jpg Od jedne male inicijative postal velika manifestacija Na Viroexpu 505 izlagača: Ovo je jedan od najznačajnijih sajmova