Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječko-baranjska županija

Nastava u Osnovnoj školi u Koški od 8. travnja u jednoj smjeni

Osnovna škola Koška
1/3
Foto: Osječko-baranjska županija Osnovna škola Koška
Osječko-baranjska županija opremila je učionice, a oprema je zaista vrhunska, još jedan primjer nadstandarda kojem težimo u obrazovanju, istaknuo je M. Lukić

Od 8. travnja nastava u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Koški održava se u jednoj smjeni. Tim povodom školu je posjetio obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana Mato Lukić sa suradnicima. Obišao je obje školske zgrade i prostorije u centru naselja čijim su uređenjem osigurani uvjeti za kvalitetniji način održavanje nastave.

Povijesni dan

– Ovo je povijesni dan za našu školu, naše učenike, njihove roditelje i naše djelatnike. Sretni smo i ponosni jer smo ostvarili projekt jednosmjenske nastave koja ima mnoge pogodnosti i prednosti, kao što su bolja koncentracija učenika ujutro, bolja organizacija za nastavnike, izvanškolske i slobodne aktivnosti naših učenika. Prostor je opremljen prema suvremenom pedagoškom standardu – kazao je Hrvoje Štefanec, ravnatelj škole.

– Osječko-baranjska županija opremila je učionice, a oprema je zaista vrhunska, čime su zadovoljni i nastavnici i učenici i ravnatelj, kao i mi, jer smo dobili još jedan primjer nadstandarda kojem težimo u obrazovanju. Uvođenjem jednosmjenske nastave popodnevni sati ostaju na raspolaganju za različite aktivnosti, od sportskih, kulturnih i svih aktivnosti koje danas djeca trebaju imati. Posebno mi je drago što su učionice vrhunski opremljene, a nastavnici ih mogu prilagođavati učenicima ovisno o njihovim afinitetima i potrebama nastave. Cilj nam je model jednosmjenske nastave što prije uvesti u sve škole kojima je osnivač Osječko-baranjska županija – naglasio je Mato Lukić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ-a Miranda Glavaš-Kul rekla je da je Osječko-baranjska županija rado prihvatila inicijativu Općine Koška i prionula poslu što se tiče opremanja. Modularne klupe i pametne ploče u svakoj su učionici.

Riješeno u kratkom roku

– Osječko-baranjska županija osnivač je 53 matične osnovne škole, a prelaskom OŠ Ivane Brlić Mažuranić u jednosmjensku nastavu ostala nam je 21 škola koja ima dvosmjensku nastavu. Za nekoliko dana potpisat ćemo preostalih šest ugovora za projektiranje, dok su ostali već u procesu projektiranja. Ne čekamo nego radimo i očekujemo da ćemo 2027. biti spremni za prelazak na jednosmjensku nastavu svih naših osnovnih škola – poručila je pročelnica.

– Uspjeli smo u vrlo kratkom roku otkupiti, rekonstruirati, renovirati i uz pomoć Županije opremiti ovaj prostor. Općina je iz svog proračuna uložila 300.000 eura vlastitih sredstava da bi prostor osposobila, a izražavam neizmjernu zahvalnost županu, pročelnici i svima koji su radili na opremanju naše škole tako da danas zaista imamo moderan i funkcionalan prostor za naše učenike – istaknuo je Zoran Kovačević, načelnik Općine Koška.

storyeditor/2024-04-12/viber_slika_2024-04-12_09-13-48-043.jpg Uručeno 39 ugovora o financiranju Svaki projekt poboljšanja uvjeta života u selima i gradovima je velik Prekogranična suradnja osječko-baranjska županija S 1,5 milijuna eura Hrvatska pomaže projekte suradnje s Hrvatima u Vojvodini storyeditor/2024-04-05/mini_MRMM5387.JPG Raspolaganje državnom imovinom Županija i Grad Osijek preuzeli 299 predmeta upravljanja državnom imovinom