Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Potpisan ugovor

Nastavlja se obnova Daruvarskih toplica

1/8
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Za najpovoljnijeg ponuditelja izabrana je tvrtka Aeroteh iz Zagreba, s iznosom od 2,2 mil. kn

Posjet Daruvaru bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs iskoristio je i za prisustvovanje potpisivanju ugovora za nastavak izvođenja radova adaptacije terapijsko-rekreacijskog bazena i pratećih prostora Lječilišnog hotela Termal u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice. Podsjetimo, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice raskinula je ugovor s tvrtkom Projekt inženjering zbog nepoštivanja ugovornih obveza i kašnjenja u izvođenju radova.

Počinje 13,2 milijuna kuna vrijedna obnova Doma za starije osobe Bjelovar Nova fasada, stolarija, grijanje za 260 korisnika i 76 zaposlenika Doma

– Ovo potpisivanje ugovora je važan događaj, veliki doprinos i potvrda da ćemo ponovno kao izvrsno lječilište biti bitni ne samo pacijentima već i gostima – rekla je ravnateljica Mira Zakora.

Ponovno je pokrenut postupak javne nabave, a za najpovoljnijeg ponuditelja izabrana je tvrtka Aeroteh iz Zagreba, s iznosom od 2,2 milijuna kuna. Projekt adaptacije terapijsko-rekreacijskog bazena i pratećih prostora Lječilišnog hotela Termal jedna je od najvrednijih investicija u  Daruvarskim toplicama u posljednjih nekoliko godina. U projektu ukupne vrijednosti 4,8 milijuna kuna Bjelovarsko-bilogorska županija sudjeluje s 1,2 milijuna kuna.

Rok do 30. travnja Veliki interes za županijsku kreditnu liniju za proljetnu sjetvu

U dva smo slučaja imali problem, a to je kod dogradnje Češke osnovne škole i gradnje novog dječjeg vrtića, a drugi problem pojavio se i ovdje u Daruvarskim toplicama. Oba projekta su zajedno vrijedna gotovo 10 milijuna kuna. Brzo smo reagirali. Nakon prve naznake da postoje problemi vezani uz Projekt inženjering, da se radovi ne mogu nastaviti prekinuli smo ugovor. Nama je ključno da radovi što prije budu završeni kako bi u konačnici korisnici Daruvarskih toplica imali standard koji očekuju – naglasio je župan Damir Bajs.