Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan Dobroslavić održao videokonferenciju s ravnateljima lučkih uprava

Nastavlja se osam projekata lučke infrastrukture i cesta Korčula-Račišće, vrijedni 700 mil. kuna

U posljednjih deset godina Županijska lučka uprava Dubrovnik uložila je 50 milijuna kuna u lučku infrastrukturu
1/2
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
U posljednjih deset godina Županijska lučka uprava Dubrovnik uložila je 50 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Joško Cebalo i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i more Ivo Klaić održali su videokonferenciju s ravnateljima lučkih uprava na području Dubrovačko-neretvanske županije na temu projekata lučke infrastrukture vrijednih 700 milijuna kuna.

Odluka vrijedi idućih 15 dana Zabrana priveza nautičkih plovila u luke pod nadležnošću Lučke uprave SDŽ

Sredstva osigurana

Riječ je o projektima za kojesu, kako je ovom prilikom istaknuo župan Dobroslavić, sredstva osigurana i koji se nalaze u raznim fazama provedbe. Unatoč svim poteškoćama izazvanim posljedicama koronavirusa, realizacija projekata se nastavlja.

– Osam lučkih projekata i cesta Korčula – Račišće, koji su u raznim fazama provedbe, vrijedni su više od 700 milijuna kuna i financiraju se gotovo u cijelosti fondovima Europske Unije – napomenuo je župan N. Dobroslavić te istaknuo kako je osiguravanju sredstava za projekte prethodio opsežan posao njihove pripreme.

Inače, posljednji u nizu projekata za koje je potpisan ugovor o gradnji je Nova luka – Polačište na Korčuli vrijedan gotovo 190 milijuna kuna, a na koji se veže i projekt gradnje pristupne ceste vrijedan više od 171 milijun kuna. Oba projekta se u 85 postotnom iznosu financiraju iz Europskih fondova, a ostatak iz hrvatskog državnog proračuna.

Počinje s radom nova osnovna škola u Dubrovniku, prva sagrađena nakon 35 godina Ministarstvo dalo ‘zeleno svjetlo’ za početak rada OŠ Montovjerna

Odluke i dokumentacija

Uskoro se očekuje građevinska dozvola za novu luku Perna u Orebiću, odluka o financiranju dogradnje luke Ubli na Lastovu i završetak dokumentacije za dogradnju luke Prigradica u Općini Blato. U posljednjih deset godina Županijska lučka uprava Dubrovnik uložila je 50 milijuna kuna u lučku infrastrukturu