Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

Nastavljen trend smanjivanja broja novozaraženih

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zadovoljstvo je izrazio i Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera CZ-a

Stanje s epidemijom koronavirusa na području Brodsko-posavske županije u posljednjih je nekoliko tjedana sve bolje. Od 29. siječnja do 5. veljače potvrđena je zaraza kod 161 osobe, a preminulo je petero oboljelih.

PROVEDBA EU PROJEKTA ''PAMETNE ŠKOLE 2'' Kombinacija zelenih ulaganja, kulture, IC tehnologije i natjecanja

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije prešao je brojku od osam tisuća te tako sada iznosi 8006, od kojih su 134 osobe preminule, dok je broj aktivnih slučajeva nešto veći od stotinu. Trenutačna sedmodnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u ovoj županiji iznosi 102, dok je trenutačna dvotjedna incidencija 210.

– Kad se osvrnemo na sve što smo prošli u proteklih godinu dana i usporedimo s aktualnom situacijom, mogu izraziti zadovoljstvo i reći da je trenutačna epidemiološka situacija relativno povoljna. Naravno, ona još nije onakva kakvu bismo mi htjeli, ali činjenica je da već od sredine prosinca imamo trendove smanjivanja broja novozaraženih osoba, kako na dnevnoj tako i na tjednoj razini – rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite. Iz stožera i nadalje pozivaju sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa, jer jedino odgovornim ponašanjem možemo suzbiti širenje zaraze koronavirusom.

PROJEKT “PLETENICA ŽIVOTA – FAZA II” Automobil udruzi koja pomaže starijim osobama

– Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuju iz stožera.