Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradonačelnik Hrebak primio državnog kuglačkog prvaka

‘Naviknuti smo na dobre rezultate Kuglačkog kluba Bjelovar, ovo je vjerojatno kruna karijere’

Foto: Facebook Grada Bjelovara
Svi znamo da tradicija kuglanja u Bjelovaru postoji već dugi niz godina i to je klub koji je vrlo aktivan u sportskoj zajednici Bjelovara i ovo je vjerojatno i kruna karijere, poručio je Dario Hrebak istaknuvši da Bjelovar ima čak pet kuglačkih klubova

Član Kuglačkog kluba Bjelovar Željko Košutić na prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniora u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je naslov prvaka. Uz njega, izvrsne rezultate, i brončanu medalju, osvojio je još jedan član kluba, Darko Kasumović, inače iz Novske. Kao i drugi uspjesi bjelovarskih sportaša, ni ovaj nije prošao ispod radara bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku koji je sportaše pozvao u svoj ured.

Bjelovar Od iduće godine Nova mjera: Ovaj hrvatski grad prepolovio je stopu prireza na šest posto

– Iskreno čestitam Željku Košutiću na osvojenom prvom mjestu. Naravno, uz njega, izvrsne rezultate osvojio je i Darko Kasumović koji već dugo brani boje bjelovarskog Kuglačkog kluba. Naviknuti smo na dobre rezultate KK Bjelovar, ali vjerujem da nije tako jednostavno biti prvak države u individualnoj konkurenciji. Svi znamo da tradicija kuglanja u Bjelovaru postoji već dugi niz godina i to je klub koji je vrlo aktivan u sportskoj zajednici Bjelovara i ovo je vjerojatno i kruna karijere – poručio je Dario Hrebak istaknuvši da Bjelovar ima čak pet kuglačkih klubova.

Osim toga, poznat je Hrebakov stav da se nagrađuju najbolji i da novac bude usmjeren prema onim najboljima, a to je svakako i Kuglački klub Bjelovar.

– Mi smo 90.000 kuna preko Sportske zajednice osigurali za Kuglački klub Bjelovar i još dodatno smo ulagali 50.000 kuna i probat ćemo pomoći što se god još bude moglo – rekao je Hrebak.

Potpisan ugovor za obnovu bivše sinagoge vrijedan 11,7 milijuna kuna Dom kulture postaje kazalište Nekadašnju sinagogu očekuje velika obnova vrijedna 11 milijuna kuna

Prvak države Željko Košutić ispričao je da je došao do titule nakon što je u kvalifikacijama zauzeo šesto mjesto.

– Šesnaest kuglača plasiralo se na završni vikend u Varaždinu, Darko je u kvalifikacijama zauzeo 4., a ja 6. mjesto. Najbitnije je proći te kvalifikacije i biti što bliže vrhu da si olakšaš ždrijeb. U 20 sati imao sam četiri utakmice, a Darko tri. U prvom kolu smo i jedan i drugi malo lošije igrali, ali smo se provukli do četvrtfinala. U finalu sam gubio, ali na kraju sam preokrenuo i pobijedio za nekoliko čunjeva, doslovno u posljednjih nekoliko kugli – prisjetio se Košutić.

Njegov klupski kolega Darko Kasumović pak posebno ističe zadovoljstvo samim klubom, za koji ima samo pozitivna predviđanja.

U Bjelovaru otvorena gaming igraonica Gamebox Word otvorio svoj ured u centru grada, u ponudi će imati i YouTube studio

– Klub više nije ovisan o igračima sa strane, stoji na svojim nogama. Mislim da ove godine imamo lijepe šanse, da ćemo biti treći na kraju. Mislim da je to za klub koji igra s domaćim igračima jako veliki uspjeh. Postajemo velika kuglačka sredina koju svi priznaju – rekao je Kasumović s kojim su se složili predsjednik kluba Stjepan Manjkas i trener Darko Blaško.