Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Bjelovaru otvorena gaming igraonica

Gamebox Word otvorio svoj ured u centru grada, u ponudi će imati i YouTube studio

Foto: Facebook Grada Bjelovara
Osnivač tvrtke je Bjelovarčanin Ivan Kozlik, a nove prostore posjetio je i gradonačelnik Dario Hrebak

Bjelovar je dobio jedinu gaming igraonicu namijenjenu igranju, streamanju, učenju o novim igrama, praćenju raznih turnira i još mnogo čemu vezanom uz gaming zajednicu.

Proračun vrijedan 306 milijuna kuna U samo nekoliko mjeseci prepolovili prirez, a nova IT tvrtka otvara svoju podružnicu

U planu nova zaposlenja

Tvrtka Gamebox Word osnovana je s ciljem poticanja natjecanja, edukacija te inovacija u području eSporta. Kao startup tvrtka, ušla je u prostor tehnološkog inkubatora prije nekoliko mjeseci, ali u međuvremenu, zbog širenja obujma posla i realizacije projekata na kojima rade, tvrtka je morala potražiti novi prostor. Stoga se od danas nalazi na adresi Šetalište dr. Ivše Lebovića 6, gdje je svoja vrata otvorila svima željnim zabave. Osnivač tvrtke je Bjelovarčanin Ivan Kozlik, koji je kazao kako je riječ o projektu gaming i poslovnih entuzijasta koji su htjeli spojiti ugodno s korisnim.

– Gaming je industrija koja abnormalno brzo raste i mislim da je Bjelovar zaslužio imati jedan prostor koji će, osim gaminga, ponuditi vrhunsku opremu i vrhunski ugođaj igranja, druženja s raznim youtuberima. Imat ćemo i YouTube studio gdje ćemo raditi produkciju – pojasnio je Kozlik.

Osim troje osnivača, tvrtka trenutačno broji dvoje zaposlenika. Međutim, Kozlik ističe da su u planu i nova zaposlenja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo još sredstava za energetsku obnovu zgrada Bjelovaru i pet općina dodatni novac za projekte, samo grad dobio 10 milijuna kn

– Uloženo je više 50 tisuća eura u ovaj projekt, ja bih htio zahvaliti Tehnološkom parku Bjelovar i gradonačelniku i Gradu Bjelovaru na subvencioniranom prostoru. Dosta smo uložili, nadamo se da će Bjelovar prepoznati da je to jedan jako dobar projekt – kazao je Kozlik. Ovaj izvrstan primjer dobre prakse i dalje će podupirati Grad Bjelovar i Tehnološki park Bjelovar, koji će plaćati 50 posto najma i režijskih troškova, o čemu je nešto više kazao i sam gradonačelnik Dario Hrebak.

Zadovoljan aktivnostima

– Ovo je začetak bjelovarske gaming industrije. Imaju najmoderniju opremu, sve ono što se u ovom trenutku pruža u ovom svijetu. Vjerujem da će mnogobrojni mlađi Bjelovarčani, ali i nešto stariji, dolaziti ovamo i malo se opuštati uz sve ove poznate naslove videoigara – naglasio je gradonačelnik poručivši kako ga ponajviše veseli širina ove priče.

Projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna Počela gradnja vrtića u Gudovcu, bit će mjesta za 52 djece, donaciju dobila i škola

– Dugoročno dečki ovdje planiraju širu priču i u smislu konferencija, raznih turnira, možda čak i razvijanje određenih aplikacija. Za početak je ovo i više nego dobro. Ja sam iznenađen time na koji je način ovo uređeno, u stilu sličnih prestižnih zagrebačkih gaming prostora – poručio je Hrebak, koji je izrazio zadovoljstvo aktivnostima na području 
grada.