Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Proračun vrijedan 306 milijuna kuna

U samo nekoliko mjeseci prepolovili prirez, a nova IT tvrtka otvara svoju podružnicu

Foto: Facebook grada Bjelovar
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak poželio je dobrodošlicu novoj tvrtki te dodao da im je direktorica Tehnološkog parka već pronašla poslovni prostor

Sve više dobrih vijesti stiže iz središnjice Bjelovarsko-bilogorske županije gdje se polako ali sigurno ostvaraju najave gradonačelnika Darija Hrebaka o informatičkom napretku grada, o tax free zonama te ostalim raznim olakšicama za poduzetnike, ali i građane.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo još sredstava za energetsku obnovu zgrada Bjelovaru i pet općina dodatni novac za projekte, samo grad dobio 10 milijuna kn

Ovih je dana na sjednici Gradskoga vijeća Grada Bjelovara usvojen dosad najveći proračun. Proračun od čak 306 milijuna kuna sadržava vrijedne projekte, među kojima je velik broj onih sufinanciranih iz fondova EU, a ono što mnogi smatraju zanimljivijim je smanjenje prireza.

Nakon dugih 18 godina, a u nekoliko mjeseci prirez u Gradu Bjelovaru prepolovljen je, pa će sada iznositi šest posto umjesto dosadašnjih 12 posto.

Osim prireza, iznimno pozitivna vijest proširila se po bjelovarskoj IT zajednici, i to ona o dolasku regionalne high-tech tvrtke koja otvara ured u Tehnološkom parku Bjelovar. Riječ je o tvrtki u vlasništvu Hrvatskog Telekoma čiji je fokus na tehnologijama za digitalnu transformaciju kompanija poput Cloud i Big Data platforme, internet stvari te moderna komunikacijska i sigurnosna rješenja.

OB Bjelovar Opća bolnica Bjelovar uskoro će dobiti i novu suvremenu zgradu

– Želim dobrodošlicu tvrtki Combis koja je željela otvoriti podružnicu u našem gradu. Svakim danom smo sve bliži tomu da Bjelovar zaista postane IT grad, pogotovo kada ovako jedna velika kompanija odluči otvoriti ured u Bjelovaru. S tvrtkom Combis već neko vrijeme razgovaramo i dogovor je da u Bjelovaru dobiju iste uvjete koje su dobile i ostale IT tvrtke.

Preko naše mjere Tax free želimo IT industriji omogućiti više nego što bi to mogli dobiti u bilo kojem drugom gradu. IT tvrtke koje odluče doći u naš grad oslobođene su svih troškova. Direktorica Tehnološkog parka Bjelovar već im je pronašla poslovni prostor. Bit će oslobođeni režijskih troškova i troškova plaćanja prostora.

Sve IT tvrtke koje su došle u Bjelovar u prvim danima bile su oslobođene tih troškova. To su naše poticajne mjere da širimo IT sektor u našem gradu. U gradu nam uz postojeću trebaju i nove industrije, zasnovane na tehnologiji, na novim dodanim vrijednostima, treba nam IT sektor za koji se stručnjaci stvaraju upravo na našem Veleučilištu u Bjelovaru – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

SASTANAK Bjelovarčani se ugledaju u Imoćane u turizmu, a Imoćani u Bjelovarčane u razvoju infrastrukture

Dodao je i da je njegov krajnji cilj da studenti Veleučilišta u Bjelovaru ne moraju tražiti posao izvan grada, već da se u gradu otvori što više tvrtki poput Combisa koje će odmah zapošljavati polaznike Veleučilišta, ali i ostale tehnološke stručnjake.