Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Od iduće godine

Nova mjera: Ovaj hrvatski grad prepolovio je stopu prireza na šest posto

Bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Želimo poslati snažnu poruku svim potencijalnim investitorima da je Grad Bjelovar prijatelj poduzetništva i investicija i da njihova kuna vrijedi više u Bjelovaru nego u nekom drugom gradu, kazao je gradonačelnik Dario Hrebak

Bjelovarčani će od iduće godine plaćati prirez po stopi od šest posto, što je dvostruko manje u odnosu prema stopi kad je Dario Hrebak preuzeo dužnost bjelovarskog gradonačelnika, a iz gradske su uprave u četvrtak priopćili da je Gradsko vijeće u srijedu prihvatilo dosad najveći proračun od 306 milijuna kuna. 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo još sredstava za energetsku obnovu zgrada Bjelovaru i pet općina dodatni novac za projekte, samo grad dobio 10 milijuna kn

"Ovo je najveći proračun u povijesti Grada. Pun je EU projekata jer smo u svega dvije godine povukli više od 140 milijuna kuna vrijednih EU projekata, najviše u predškolskom odgoju i obrazovanju", rekao je gradonačelnik Hrebak.

U gradskoj upravi smanjen je broj zaposlenih za više od 10 posto, podsjetio je Hrebak, ističući i digitalizaciju i optimizaciju radnih procesa, a nakon 18 godina i prepolovljen prirez s 12 na šest posto.

"Želimo poslati snažnu poruku svim potencijalnim investitorima da je Grad Bjelovar prijatelj poduzetništva i investicija i da njihova kuna vrijedi više u Bjelovaru nego u nekom drugom gradu. Plan je stoga do kraja mandata potpuno ukinuti prirez i vjerujem da ćemo radi dobre i racionalne fiskalne politike u tome i uspjeti", istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna Počela gradnja vrtića u Gudovcu, bit će mjesta za 52 djece, donaciju dobila i škola

U priopćenju gradonačelnik Hrebak je spomenuo i nedavne prozivke vezane uz izgred vijećnika Igora Crnomarića, koji je u rujnu prijetio zaposleniku gradske uprave, a prije nekoliko dana skrivio je prometnu nesreću, pri čemu je na alkotestiranju imao 1,7 promila alkohola u krvi.  Rekao je da je vijećnik dao ostavku te da je provedena hitna procedura u kojoj je izabran novi vijećnik, a prozivke predstavnika gradskoga i županijskog SDP-a smatra panikom u njihovim redovima.

Gradonačelnik Hrebak ocjenjuje da je riječ o velikoj aferi gradskoga SDP-a i pokušaju da zataška sumnjive radnje i mogući kriminal na Bjelovarskom sajmu na kojemu štite svojeg čovjeka, o čemu su izvještavali i nacionalni mediji.

OB Bjelovar Opća bolnica Bjelovar uskoro će dobiti i novu suvremenu zgradu

U priopćenju Grada Bjelovara tvrdi se kako SDP želi prikriti i nedavno političko zapošljavanje predsjednice Gradskog odbora SDP-a Vanje Posavac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te ono o čemu bruje gradski kuloari, a vezano je uz zapošljavanje predsjednika Županijskog ogranka SDP-a Tihomira Jaića u jednoj županijskoj instituciji.

"Postavlja se pitanje jesu li SDP-ovci sve ovo izborili političkim ucjenama prema županu Bajsu, je li ovo normalna i antikorupcijska Hrvatska u koju se zaklinju Milanović i Bernardić ili ih sve samo žulja činjenica da je Bjelovar najtransparentniji grad u Hrvatskoj lišen svega što rade lideri bjelovarskog SDP-a", istaknuo je gradonačelnik Hrebak, koji je odnedavno i predsjednik HSLS-a.