Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
otkazana najveća orahovačka turistička manifestacija

Nema Orahovačkog proljeća, rizik bi bio prevelik

Foto: Grad Orahovica
Cvjetna povorka središnji je sadržaj svakog Orahovačkog proljeća

Proljeća su svugdje lijepa, ali kada proljeće široko otvori orahovačka vrata i zagrli prekrasni orahovački kraj, nigdje takve ljepote. Nažalost, najveća kulturno-turistička manifestacija ne samo u Orahovici nego u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, Orahovačko proljeće, koja svake godine okupi tisuće posjetitelja, ove je godine izostala.

Gradski Stožer civilne zaštite posao odradio bez greške Svi su dali svoj doprinos, Orahovica ostala obranjena od koronavirusa

U priopćenju za javnost, koje je medijima uputila predsjednica gradske Turističke zajednice i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, stoji da je 52. Orahovačko roljeće, koje se trebalo održati u prvoj polovini lipnja, otkazano zbog pandemije COVID-19.

- Iako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna, Organizacijski odbor manifestacije, nakon preporuka gradskog i nacionalnog Stožera civilne zaštite, odlučio je otkazati manifestaciju. Cvjetnu povorku, središnji sadržaj svakog Orahovačkog proljeća, jednostavno nije moguće održati, pa i da se pokuša pridržavati svih epidemioloških uputa - navodi se u priopćenju. Veliki rizik za zdravlje stanovnika Orahovice i ovog dijela Hrvatske bio bi i dolazak brojnih KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva te organizacija koncerata i ostalih događaja na kojima se okuplja velik broj posjetitelja.

Dva desetljeća bez Ružice Momci koji su voljeli tamburu ni sami ne znaju zašto su se razišli

S obzirom na to da svakom zadatku pristupaju savjesno i odgovorno, u orahovačkoj Turističkoj zajednici morali su donijeti ovu nepopularnu, ali jedinu ispravnu i logičnu odluku.