Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradski Stožer civilne zaštite posao odradio bez greške

Svi su dali svoj doprinos, Orahovica ostala obranjena od koronavirusa

Foto: Grad Orahovica
Mjere se popuštaju, ali i dalje se moramo pridržavati svih propisanih preporuka HZJZ-a koje su na snazi i držati socijalnu distancu jer opasnost još uvijek postoji, poručio je načelnik gradskog Stožera Babac

Članovi Stožera civilne zaštite grada Orahovice svojim su radom uvelike pridonijeli da je Orahovica ostala obranjena od virusa COVID-19, piše radioorahovica.com. Mjere koje je donosio nacionalni Stožer, a provodio gradski, bile su pravovremene i točne i njihovo striktno provođenje spasilo je Hrvatsku od ozbiljnijeg broja oboljelih. U tri mjeseca održano je sedam sjednica orahovačkog Stožera civilne zaštite, od čega četiri telefonskim putem. U borbi su svi dali svoj doprinos, a dežuranje na punktovima i po kiši i snijegu vrijedno je svakog poštovanja.

Dva desetljeća bez Ružice Momci koji su voljeli tamburu ni sami ne znaju zašto su se razišli

Dužni smo provoditi mjere

- Dužni smo provoditi odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, provoditi mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i svakodnevno vršiti nadzor te dostavljati izvješća županijskom stožeru koja oni potom prosljeđuju nacionalnom stožeru - rekao je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Milan Babac.

Osim članova Stožera, u borbi protiv koronavirusa sudjelovali su i brojni volonteri, pripadnici HGSS-a i Vatrogasne zajednice.

- Kao Stožer civilne zaštite angažirali smo 21 povjerenika za civilnu zaštitu za područje grada Orahovice te pet pripadnika Postrojbe opće namjene civilne zaštite. Također je bilo uključeno i 16 volontera koji su pripadnici orahovačkih udruga i nekoliko civila volontera te 24 pripadnika HGSS-a i 103 pripadnika DVD-a s područja Orahovice - rekao je Babac.

Bez zaraženih i umrlih

Na njemu i drugim članovima Stožera bila je velika odgovornost, ali su svoj posao odradili bez velikih pogrešaka i na zadovoljstvo stanovnika Orahovice. Iako su mjere najvećim dijelom relaksirane, i dalje moramo biti odgovorni.

Grad donio niz mjera za pomoć lokalnom gospodarstvu Zahtjeve za oslobađanje plaćanja obveza poduzetnici mogu podnijeti do 20. lipnja

- Nismo imali zaraženih ni preminulih tako da sam s te strane izuzetno zadovoljan, ali odgovornost je bila jako velika i nije bilo lako. Mjere se popuštaju, ali i dalje se moramo pridržavati svih propisanih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su na snazi i držati socijalnu distancu jer opasnost još uvijek postoji - zaključio je načelnik Babac i zahvalio svima koji su na bilo  koji način bili uključeni u rad Stožera.