Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad donio niz mjera za pomoć lokalnom gospodarstvu

Zahtjeve za oslobađanje plaćanja obveza poduzetnici mogu podnijeti do 20. lipnja

Foto: Grad Orahovica
Važno je sačuvati svako radno mjesto i pomoći našim gospodarstvenicima u situaciji koja ih je pogodila, rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin

Grad Orahovica donio je niz mjera pomoći poduzetnicima i obrtnicima koje su usmjerene na suzbijanje i ublažavanje ekonomskih šteta uslijed epidemije COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

akcija turističke zajednice Vlasniku najljepše uređene okućnice nagrada od 1000 kuna

Prihvatljivi korisnici mjera su pravne i fizičke osobe koje obavljaju poslovnu djelatnost na orahovačkom području, a izrečena im je zabrana obavljanja djelatnosti od Nacionalnog stožera civilne zaštite te uz ostale potrebne uvjete na dan 29. veljače ove godine nisu imali nepodmirenih obveza prema Gradu ili su te obveze podmirili do podnošenja zahtjeva.

– Nakon sagledavanja svih posljedica ograničenja izazvanih pandemijom koronavirusa, odlučili smo poduzeti korake za olakšavanje poslovanja u svrhu pomoći lokalnom gospodarstvu i građanima. Važno je sačuvati svako radno mjesto i pomoći našim gospodarstvenicima u situaciji koja ih je pogodila – poručila je ranije orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Mjere koja je Grad donio u svrhu pomoći poduzetnicima i obrtnicima su oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u stopostotnom iznosu za razdoblje od 1. travnja 2020. godine pa sve do okončanja trajanja epidemijskih mjera, oslobađanje od plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada, oslobađanje od plaćanja zakupa javnih površina ili poreza na korištenje javnih površina u vlasništvu Grada Orahovice (terase) te odgoda plaćanja obveza prema Gradu Orahovici (ova mjera podrazumijeva odgodu plaćanja komunalne naknade u trajanju od 90 dana).

Investicija od 250 tisuća kuna Kultno igralište brojnih orahovačkih sportaša i rekreativaca u novom ruhu

Zahtjev za prijavu s propisanom dokumentacijom podnosi se putem pošte na adresu Grad Orahovica, F. Gavrančića 6, 33515 Orahovica ili putem elektronske pošte: marija.safer@orahovica.hr s naznakom “Zahtjev za primjenu oslobađanja plaćanja obveza prema Gradu Orahovici uslijed epidemije COVID-19”. Zahtjevi se podnose do 20. lipnja ove godine.

Grad Orahovica koristit će svoje evidencije za potrebe provjere dokumenata kojima podnositelji prijave dokazuju da ispunjavaju uvjete za oslobođenje plaćanja obveza prema Gradu.