Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Veza s kopnom

Nema promjena: do Tkona opet trajektom koji nema salon

Trajekt Prizna
Foto: Tkon
Osim mještana, i turisti se žale na uvjete jer su tijekom vožnje izloženi kiši, vjetru ili vrućini

S početkom ljetne sezone, u trajektnom pristaništu u Tkonu na Dugom otoku opet se pojavila potreba za dodatnim trajektom s obzirom na broj putnika koji putuju na relaciji Biograd na moru – Tkon i obratno.

– Usprkos obećanju Agencije za obalni linijski pomorski promet da će nam za ovu sezonu poslati adekvatan trajekt, opet smo dobili trajekt M/T Prizna koji ne odgovara propisanim standardima o vožnji putnika. Naime, trajekt nema salon pa se putnici tijekom vožnje ne mogu zaštititi od kiše, vjetra ili vrućine, što je u 21. stoljeću jednostavno nedopustivo i ispod svakog standarda – ističe načelnik Općine Tkon Goran Mušćet.

Arheološka istraživanja u Tkonu Otok Pašman Nova arheološka otkrića u Tkonu

U prilog nezadovoljstvu mještana i općinskog vodstva ide i činjenica da se turisti, koji trajektima dolaze i odlaze s otoka, svakodnevno žale na iste probleme.

Općina Tkon uputila je dopis Agenciji za obalni linijski pomorski promet u nadi da će se pronaći neko rješenje kako bi se osigurao primjereniji prijevoz putnika. No iz Agencije stigao im je hladan tuš u obliku suhoparnog administrativnog odgovora u kojem stoji da “brodar Jadrolinija d.d. nažalost nije u mogućnosti udovoljiti zahtjevu jer su svi brodovi iz flote u sustavu održavanja državnih linija u obalnoj linijskoj plovidbi te da je u planu obnova flote i da mole za strpljenje do njezine realizacije”.

Akvatlon Tkon Tkon Akvatlon za izdržljive plivače i trkače